Lāčplēša dienā pie Ukrainas vēstniecības paudīs solidaritāti Ukrainai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lāčplēša dienā pie Ukrainas vēstniecības Rīgā ikviens cilvēks būs aicināts aizdegt līdzi paņemtu sveci kā solidaritātes zīmi cīnītājiem par Ukrainas vienotību un suverenitāti.

Lāčplēša dienā visā Latvijā tiek iedegtas neskaitāmas sveces, pieminot Latvijas brīvības cīnītājus. Šī piemiņas pasākuma aicinājums ir, godinot Latvijas karavīru piemiņu, solidarizēties ar Ukrainas tautu un pieminēt Ukrainas karavīrus, kuri cīnījušies un cīnās par Ukrainas vienotību un neatkarību, informēja mūziķis un kultūras projektu organizētājs Jurģis Klotiņš.

Pēc viņa domām, ukraiņu cīņa par valsts vienotību šodien ir līdzīga tai cīņai, kāda bija jāizcīna latviešiem valsts Brīvības cīņās no 1918.gada līdz 1920.gadam, atbrīvojot Rīgu un visu Latviju no Pāvela Bermonta-Avalova un lielinieku karaspēka.

Svecīšu nolikšana pie Ukrainas vēstniecības Rīgā, Kalpaka bulvārī 3, notiks 11.novembra vakarā no plkst.18.30 līdz 21.30.

Pasākuma idejas autori ir mūziķis un kultūras projektu organizētājs Klotiņš un Olga Berga no organizācijas «Ukrainas centrs jauniešiem un bērniem Latvijā».

Pasākuma rīkotāji lūdz ikvienu, kurš nāks uz pasākumu, paņemt līdzi pašam savu sveci. Svecēm noteikti jābūt plastmasas vai stikla ietvarā. To novietošana plānota uz ietves pie vēstniecības žoga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu