Romnijs: Balsojiet par Krusu, lai apturētu «trampismu»

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV 2012.gada prezidenta vēlēšanu republikāņu kandidāts Mits Romnijs piektdien mudināja republikāņus priekšvēlēšanās balsot par konservatīvo senatoru Tedu Krusu, lai apturētu «trampismu».

Kaut arī vēl nesen Ohaio štatā Romnijs aģitēja par šīs pavalsts gubernatoru Džonu Keisiku, tagad viņš atzīst, ka balsošana par Krusu ir vienīgais veids, kā apturēt «trampismu».

Ņujorkas miljardieris Donalds Tramps republikāņu priekšvēlēšanās guvis uzvaras vairumā štatu, turklāt viņš republikāņu nacionālajā konventā, kur tiks izraudzīts partijas prezidenta amata kandidāts, jau nodrošinājis 678 no nepieciešamajām 1237 balsīm.

Tramps, ņemot vērā viņa neviennozīmīgos izteikumus par imigrantiem, sievietēm un musulmaņiem, prezidenta vēlēšanās novembrī varētu būt vājš kandidāts, bažījas republikāņu vadība.

Citi arī uztraucas, ka Trampam, kurš savulaik bija demokrāts, nevar uzticēt konservatīvās politikas īstenošanu.

«Šodien notiek cīņā starp trampismu un republikānismu,» sociālajā tīklā «Facebook» skaidro Romnijs. «Trampisms tā līdera kalkulēto paziņojumu dēļ tiek saistīts ar rasismu, mizogīniju, fanātismu, ksenofobiju, vulgaritāti un - pats jaunākais - ar draudiem un vardarbību.»

«Es to pilnīgi visus noraidu,» uzsvēra Romnijs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu