Mīļš nieks automašīnai (15)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja auto mūzikas "ēdienkartē" vēl nav pārveidotāja, modulatora jeb "transmitera", tad pēdējais laiks to iegādāties. Tā ir elektroniska ierīce, kura kalpo, lai mūziku no MP3 formāta glabātāja kvalitatīvi pārraidītu uz auto FM viļņos esošajām skaņu iekārtām.

Jāņem vērā, ka ne vienmēr, it īpaši vecākās paaudzes automašīnām, jau rūpnieciski ir iebūvēti mūzikas atskaņotāji, kuri lasa MP3 formātu (oriģinālu saspiežot līdz 12 reizēm). Mainīt visu auto mūzikas iekārtu ir sarežģīts un dārgs process, bet retākiem modeļiem tas pat ir neiespējami. Pateicoties modulatora esamībai, šādas izmaiņas nemaz nav nepieciešamas.

Lieliskā skaņas kvalitāte, prāvais tehnisko iespēju klāsts, kā arī glītais ierīces vizuālais tēls šo ierīci dara arvien populārāku auto braucēju vidū. Tā ir savdabīga mūzikas ierīce, kuru ievieto auto paneļa ligzdā, kas paredzēta elektroierīču lādēšanai jeb tautā sauktajā "piepīpētājā", un lieta darīta! Lai klausītos kvalitatīvu mūziku, ir nepieciešams vismaz 12 voltu spriegums. Ja šādas ligzdas nav, tad nepieciešams iegādāties speciālu vadu.

Šī ierīce lieti noderēs arī garākos ceļojumos, kuros ilgstoši un bez pārtraukuma varēsit klausīties iemīļoto mūziku. Te gan jāielāgo, ka transmiters skaņu pārraida šādās radio frekvencēs: 87,7; 87,9; 88,1; 88,5; 88,7; 88,9 MHz vai arī – 106,7; 106,9; 107,1; 107,3; 107,5; 107,7; 107,9 MHz.

Jāpiebilst, ka minētās ierīces ietilpība (jeb "flash – drive") ir iespaidīga. Proti – no 128 ?B līdz 2 GB. 1 GB vidēji ietver līdz 300 dziesmām vai mūzikas skaņdarbiem. Gadījumā, ja ar "note book" jeb piezīmju datora starpniecību skatāties filmas, ar transmitera palīdzību ir iespēja iegūt daudz kvalitatīvāku apskaņošanu.

***

MP3 FM modulatora raksturojums:

=pieejama cena, t.i., no Ls 20 līdz 35;

=spēja kvalitatīvi nolasīt informāciju no faila;

=ar aparātā iebūvēto jauno tehnoloģiju palīdzību spēj modulēt skaņas kvalitāti;

=nolasa informāciju no jebkuras audio saturošas ierīces: CD, MP3/MP4 – pleijera, diktofona, telefona, "note book", "Flash";

=var programmēt dziesmas un pārraides kanālus;

=lieliska atmiņas ietilpība – no 128 MB līdz 1 GB;

=iespējams iegādāties pulti, kura palīdz atrast vajadzīgās dziesmas un regulēt skaņu;

=plašas mūzikas meklēšanas iespējas MP3 failos;

=komplektā divas akumulatoru baterijas;

=darbības rādiuss – līdz 30 metriem;

=viegli maināmas radio frekvences;

=mazi parametri, piemēram – 38 g, 22 x 68 x 30 mm;

=garantijas laiks – līdz pat 7 gadiem.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu