Premjers nepieņem Gudeles demisiju; opozīcija joprojām nemierā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Ivars Godmanis nepieņem e-lietu ministres Inas Gudeles demisiju. Gudele premjeram šorīt atnesa demisijas rakstu saistībā ar atklātībā nākušajiem faktiem par viņas dzimšanas dienas svinībām, kuras apmaksātas no valsts kabatas.

Premjers uzskata, ka Gudele nevar uzņemties pilnu atbildību par svinībām, kuras pārprastas lojalitātes dēļ sarīkotas ministrijā. Turklāt Gudele, lai arī novēloti, naudu atmaksājusi.

Šie argumenti nav pārliecinājuši opozīciju, kura pieprasa ministres demisiju. Bijušais ārlietu ministrs Artis Pabriks uzsver, ka premjers nevar neatlaist ministru, kurš vēlas aiziet, tādēļ demisijas raksta iesniegšana un tā nepieņemšana uzskatāma tikai par spēli. Demisijas pieprasījumu parakstījušas vairākas opozīcijas partijas. Pabriks skaidro, ka tas saistās ne tikai ar dzimšanas dienas svinībām, bet arī ministrijas neveiksmīgo darbu.

Artis Pabriks, Saeimas deputāts: "Ja pozīcija un valdība, un premjers var atskaitīties gan par šo negadījumu, gan arī par šīs ministrijas pozitīvo darbu un pateikt, ka šeit tiešām kaut kas piecos gados izdarīts, nu tad lai tā ir... Bet mēs šādas atskaites neesam redzējuši. Mana pārliecība ir, ka [Gudeles demisionēšanas vajadzību nosaka] gan šis te skandāls, gan arī ministrijas darbs kopumā kā tāds."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu