Zatlers: Gudelei stingri jāapdomā demisijas iespēja (94)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

E-lietu ministrei Inai Gudelei (ZZS) būtu stingri jāpadomā par demisiju, šādu viedokli šorīt intervijā Latvijas Radio pauda Valsts prezidents Valdis Zatlers. Kā ziņojām, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā pērnā gada 12.jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā tika svinēta ministres Gudeles dzimšanas diena.

Pēc šīs informācijas publiskošanas medijos Gudele apsvērusi demisijas iespēju, taču no amata tomēr nav atkāpusies, jo Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē nolemts, ka ministrei ir jāpaliek amatā. Taču ministre no sava maka Valsts kasē pārskaitījusi 790 latus, no tiem 690 lati bija iztērēti par zemeņu kūku un vīnu, bet 100 lati - par telpu īri, šodien raksta "Neatkarīgā".

Ministre laikrakstam atzinusi: "Valde vienbalsīgi lēma, ka man ir jāpaliek amatā. Es varu nest vienīgi morālu atbildību."

Gudeles padomniece Inese Auniņa laikrakstam pastāstīja, ka sekretariāta darbinieki un ierēdņi pērn ministres 43 gadu jubilejā bija sarūpējuši šūpuļtīklu. Noprotams, ka sākotnēji arī tam nauda rezervēta kā "semināra izdevumi", jo 100 latu liela summa bija norādīta pašvaldību pārstāvjiem semināra tāmē sadaļā "Citiem izdevumiem". Taču beigās naudu acīmredzot "sametuši" paši darbinieki, jo, saskaņojot izlietoto līdzekļu aktu jau pēc svinībām 25.jūnijā, ministre esot piekritusi tikai zemeņu kūkas, vīna un telpu īres izdevumu segšanai.

Disciplināratbildība par šo gadījumu gan nevienam nedraud, jo visus rīkojumus parakstījusi toreizējā sekretariāta vadītāja Olita Magone, kas nu jau vairākus mēnešus šajā amatā nestrādā - viņa bija spiesta aiziet nelikumīgi izsniegtu pasu skandāla dēļ, kurā viņa iesaistījās laikā, kad strādāja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Jau ziņots, pērn, kad ministre uzzinājusi par notikušo, nekāda stingra rīcība, saucot pie atbildības semināra organizētājus, nav sekojusi. Tā vietā, lai veiktu pārbaudi vainīgo amatpersonu noskaidrošanā, viņai bijusi vien "smaga saruna ar personāldaļas un sekretariāta vadītāju", sacīja ministre. Nekādi citi sodi, pēc Gudeles teiktā, neesot spriesti. "Jā, varbūt man vajadzēja būt skarbai, bet, ņemot vērā, ka abas darbinieces salīdzinoši nesen bija sākušas strādāt sekretariātā, tad iztikām ar šādu sarunu," iepriekš sacīja Gudele.

Tagad viņa atzīst, ka lēmums iztikt ar "smagākām pārrunām" nebija pareizākais un vajadzējis uzreiz sodīt.

Šodien Gudele notikušo pārrunās arī ar valdības vadītāju Ivaru Godmani (LPP/LC).

Komentāri (94)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu