Amatu VID atstāj viens no četriem "Jaunalksnes sarunu lietā" aizdomās turētajiem finanšu policistiem (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Amatu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē (FPP) atstājis Aldis Klems, kurš ir viens no četriem finanšu policistiem, kas tiek turēti aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālistes Ilzes Jaunalksnes telefona sarunu noklausīšanos.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūrā ir sākta kriminālvajāšana aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar Jaunalksnes telefona sarunu noklausīšanos pret četrām FPP amatpersonām pēc Krimināllikuma 318.panta.

Kriminālvajāšana sākta pret FPP amatpersonām Klemu un Vasiliju Kivļonoku, kuru lietvedībā esošajās lietās tikusi lūgta atļauja noklausīties žurnālistes telefonu, FPP direktora vietnieku Jāni Laizānu un FPP iekšējās drošības daļas priekšnieku Raivi Freibergu.

Laizānam iepriekš kā drošības līdzeklis tika noteikts aizliegums ieņemt FPP direktora vietnieka amatu. Patlaban viņš no darba VID atstādināts. Kivļonoks, kā arī Freibergs jau iepriekš pārcelti citos amatos VID, kuros viņi nevar traucēt izmeklēšanas gaitu.

Kivļonoks iepriekš bija FPP Iekšējās drošības daļas izmeklētājs, tagad viņš strādā Muitas kriminālpārvaldes Kontroles daļas Rīgas rajona nodaļas mobilo vienību sektorā kā muitas eksperts. Freibergs pārcelts darbā uz personāla vadības pārvaldi un strādā kā galvenais tās jurists.

Kā aģentūrai LETA sacīja VID Komunikācijas daļā, Klems amatu FPP atstājis pēc paša vēlēšanās. 30.aprīlis bijusi viņa pēdējā darba diena VID.

VID iepriekš uzsāka pārbaudi saistībā ar iespējamiem Operatīvās darbības likuma pārkāpumiem un iespējamu valsts noslēpuma izpaušanu FPP. Pagaidām nav zināms, vai VID sāktā pārbaude ir pabeigta.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu