Gudeles padotie par nodokļu maksātāju naudu svin ministres dzimšanas dienu (242)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātā (ĪUMEPLS) pērnā gada 12. jūnijā svinēta tieslietu ministres Inas Gudeles dzimšanas diena. Šis fakts vēl nebūtu īpašas ievērības cienīgs, ja vien svinības nenotiktu kā seminārs pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu. Par to šorīt ziņo laikraksts „Neatkarīgā”.

Avīze arī norāda, ka pēc ilgākas tirpināšanas to nenoliedza arī ministrijas pārstāvji, taču noprotams, ka šajā sakarā iztikts vien ar "stingrākām pārrunām" nevis, piemēram, disciplinārsodu vai arī iztērētās naudas atskaitīšanu valsts makā.

Pasākuma rīkošanas shēma bijusi pavisam vienkārša. 2007. gada 11. jūlijā toreizējā sekretariāta vadītāja Olita Magone (tā pati, kas iesaistīta pasu viltošanas skandālā, kā dēļ šo amatu arī pameta) ĪUMEPLS biroja vadītājai Rigondai Balgalvei-Abramai un ministres palīdzei Andai Aleksejevai uzdeva rīkot pašvaldību pārstāvjiem semināru par e-pakalpojumu attīstību. Šim mērķim no nodokļu maksātāju naudas tika rezervēti 930 lati. No tiem 100 lati bija paredzēti telpu īrei, 50 lati – ziediem, 680 lati – ēdināšanai, 100 lati – citiem izdevumiem. Tajā pašā dienā no ministres Inas Gudeles epasta visiem darbiniekiem tika izsūtīta vēstule ar nosaukumu "Uzaicinājums uz zemeņu kūku".

Tajā teikts: "Uzaicinu jūs uz zemeņu kūku un glāzi vīna š. g. 12. jūnijā plkst. 16.00 (..) Līdzi ņemiet labas domas, labu garastāvokli un vēlmi kaut nedaudz atpūsties no ikdienas darba pienākumiem. Uz tikšanos, Ina."

Kā vēlāk izrādījās, nekāds seminārs nenotika, taču vēstulē solītais saviesīgais pasākums tā vietā gan.

Sekretariāta darbinieki "Neatkarīgajai" apgalvoja, ka visa nauda neesot gluži iztērēta tikai svinībām, piemēram, ar viesnīcu, kurā notika zemeņu kūkas un vīna baudīšana, panākta vienošanās - sekretariāts samaksājis iepriekš minēto summu, taču bez iepriekš uzskaitītajiem labumiem esot bijusi iespēja bez papildu izdevumiem uzsaukt vakariņas sekretariāta viesiem no Tunisijas.

Minēto informāciju rūpīgi pārbaudīšot arī Valsts kontrole, kas jau veic finanšu revīzijas ministrijās un citās centrālās valsts pārvaldes iestādes.

Komentāri (242)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu