Jura Dimitera plakātu izstāde "Eiropas dienas Rīgā" (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā, fotostudijā "Imagine", no 9. līdz 13. maijam būs apskatāma mākslinieka Jura Dimitera plakātu izstāde "Eiropas dienas Rīgā".

Mākslinieks Juris Dimiters Fotostudijas "Imagine" izstāžu zālē eksponēšanai piedāvā aptuveni 40 lielformāta plakātus – savas asprātīgās replikas par mūsdienu dzīves jaunajām pamatvērtībām. Mākslinieks ar saviem plakātiem vienmēr bijis cīnītājs par indivīda tiesībām brīvi un radoši paust savu attieksmi pret pasauli. Viena no vadošajām Jura Dimitera daiļrades tēmām ir ass sociāli politiskais plakāts.

Jura Dimitera plakātu māksla, kas 80. gados piedzīvoja mūsdienām neiespējami bezgalīgās tirāžas, pēdējos gados ir aktualizējusies, pateicoties mākslinieka saasinātajai politiskajai izjūtai, kas viņu pašu ierindojusi organizācijas "Eiroskeptiķi" rindās. Ne velti šī plakātu izstāde „Eiropas dienas Rīgā’” tiek atklāta Eiropas dienā. Juris Dimiters ir scenogrāfs (pazīstamākās izrādes "Šerloks Holmss", "Parīzes Dievmātes katedrāle"), gleznotājs un plakātists, kura personālizstādes kopš Mākslas akadēmijas Stājmākslas nodaļas absolvēšanas (1973) paguvušas notikt Rīgā, Cēsīs, Jūrmalā, Ventspilī, Berlīne, Romā, Stokholmā un Čikāgā. Jura Dimitera darbi atrodas arī prestižajā Ludviga Modernās mākslas muzeja kolekcijā Ķelnē, Kremona Fondā (ASV), Jaunorleānas Mākslas muzejā (ASV) un, protams, Valsts Mākslas muzeja kolekcijā.

Izstādes laikā visus darbus varēs iegādāties, kā arī personīgi satikt mākslinieku Juri Dimiteru. Organizētie grupu pieteikumi pa tālruni 29107001.

Izstādes atklāšana 9. maijā plkst. 19 Fotostudijas Imagine telpās, Rīgā, Andrejsalā, Andrejostas ielā 4a. Izstāde apskatāma līdz 13. maijam, darba laiks katru dienu no plkst. 11 līdz 19. Izstāde ir bezmaksas.

Izstādi organizē fotostudija Imagine, atbalsta Radio SWH, Neatkarīgā Rīta Avīze un portāls www.Postfactum.lv.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu