Braiens Džeiks "Matimeo. Leģenda par Matiasa dēlu un Bendesmaisu Cietsirdi"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķērpjziedu zemē Redvolas klostera iemītnieki gatavojas saulgriežu svētkiem.

Ir pagājušas astoņas vasaras kopš pēdējā postošā kara, un tieši šobrīd lapsa Bendesmaiss Cietsirdis ar sermuļu, sesku un zebiekstu salašņu bandu netālās svētā Niniāna baznīcas drupās slepeni kaļ atriebes plānus pret Redvolu – pārģērbušies par ceļojošā cirka trupu, viņi ielavās redvoliešu svētkos un nolaupa varonīgās karotājpeles Matiasa dēlu Matimeo un citus bērnus. Redvolieši dodas pa pēdām nelietīgajam Bendesmaisam Cietsirdim, un viņu piedzīvojumu un noslēpumaino atklājumu pilnais pakaļdzīšanās ceļš ved uz paša Malkarisa pazemes ļaunuma valstību.

”Matimeo. Leģenda par Matiasa dēlu un Bendesmaisu Cietsirdi” ar tās krāšņo valodu, spilgtiem viduslaikus raksturojošiem pārstāstiem, dzīvi veidotiem varoņiem un elpu aizraujošām dēkām ir viens no spilgtākajiem un saistošākajiem piedzīvojumu un fantāzijas romāniem angļu rakstnieka Braiena Džeika radītajā „Redvolas” darbu sērijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu