«Barons»/LDz atbrīvo Galvanovski no galvenā trenera amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas basketbola kluba «Barons»/LDz vadība no galvenā trenera amata atbrīvojusi Agri Galvanovski, bet viņa vietā, visticamāk, stājies Guntis Endzels.

«Barons»/LDz komanda «Aldaris» Latvijas Basketbola līgā (LBL) bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, atjaunojot cerības par vienības iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, taču trešdien ar 53:55 negaidīti nācās piekāpties vienai no sacensību pastarītēm «Ogre»/«Kumho Tyre».

«No šodienas ar Galvanovski esam pārtraukuši sadarbību pēc abpusējas vienošanās. Tagad izvēlēsimies treneri, kurš pabeigs šo sezonu un aizvadīs arī nākamo. Visticamāk, tas būs Guntis Endzels,» aģentūrai LETA izteicās «Barons»/LDz valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis. «Zaudējums Ogrei ir tikai viens no iemesliem, kāpēc tika pārtraukta sadarbība. Abas puses jau labu laiku nebija apmierinātas ar komandas pašreizējiem rezultātiem un sniegumu, tāpēc nolemts sadarbību pārtraukt.»

LBL kopvērtējumā pašlaik komanda ar desmit panākumiem 27 mačos ieņem astoto vietu, bet izslēgšanas turnīrā iekļūs sešas labākās vienības.

Pašlaik 44 gadus vecais Galvanovskis par «Barons»/LDz galveno treneri kļuva 2014.gada nogalē, kad bija atstājis Ukrainas klubu «Mykolaiv». Viņš toreiz amatā nomainīja Edgaru Teteri un noslēdza līgumu uz pusotru sezonu, kas pēc šīs sezonas būtu noslēdzies.

Galvanovskis par «Mykolaiv» galveno treneri kļuva 2012.gada vasarā, pirmajā sezonā to vietējā čempionātā aizvedot līdz desmitajai vietai, bet nākamajā - līdz septītajai. Vēlāk sekojošajās izslēgšanas spēlēs gan neizdevās pārvarēt pirmo kārtu jeb ceturtdaļfinālu, kad nācās atzīt čempiones Kijevas «Budiveļņik» pārākumu.

Pirms pievienošanās Ukrainas komandai Galvanovskis vadīja «Liepājas lauvas», divas reizes palīdzot tai izcīnīt LBL bronzas godalgas.

Galvanovskis savas spēlētāja karjeras norietā bija Gulbenes ASK/«Buki» vienības spēlējošais treneris, bet vēlāk arī komandas galvenais treneris. Pēc tam viņš bija «Ventspils» vienības otrais treneris, bet no 2008.gada vasaras līdz 2009.gada decembrim Galvanovskis bija «Ventspils» galvenais treneris, palīdzot komandai kļūt par Latvijas čempioniem.

Savas karjeras laikā speciālists divos Eiropas čempionātos vadījis arī Latvijas U-20 izlasi, turklāt savulaik divus gadus bija arī Ainara Bagatska palīgs Latvijas pieaugušo izlasē.

Endzels «Barons»/LDz komandai pievienojās novembra sākumā un līdz šim kopā ar Rūdolfu Rozīti bija Galvanovska palīgi. Kaut «Barons»/LDz komanda pagaidām vēl neapstiprina informāciju, visticamāk, tieši Endzels kļūs par vienības jauno galveno treneri.

Endzels iepriekš vadījis visu vecumu jaunatnes izlases, kā arī bijis valstsvienības galvenā trenera asistents. Pagājušajā sezonā viņš vadīja «Saldus» vienību, kas šosezon atteicās no dalības LBL augstākajā divīzijā, bet vasarā viņš Latvijas U-16 izlasei palīdzēja gūt 11.vietu Eiropas meistarsacīkstēs.

Pirms darba Saldus komandā Endzels no 2012.gada nogales bija galvenā trenera palīgs Ukrainas klubā Dņeprodzeršinskas «Dņipro-AZOT», bet savas karjeras laikā viņš strādājis arī kā komandu «Brocēni», LMT un «Skonto» otrais treneris.

Vēl 2004.gadā viņš bija arī «Skonto» galvenais treneris, no 2006. līdz 2009.gadam - «Ķeizarmeža» galvenais treneris, bet no 2009. līdz 2011.gadam - «Ventspils» kluba otrais un galvenais treneris. Savukārt pirms došanās uz Ukrainu Endzels vadīja «Liepāja»/«Triobet» vienību.

Šajā sezonā «Barons»/LDz komanda spēlēja arī «Triobet» Baltijas Basketbola līgā (BBL), kur nepārvarēja astotdaļfinālu.

Basketbola klubs «Barons»/LDz savulaik izcīnīja divus Latvijas čempionu titulus, turnīrā triumfējot 2008. un 2010.gadā. Savukārt pirms astoņiem gadiem šī Latvijas komanda triumfēja arī FIBA Eiropas kausa izcīņā, bet pēdējos gados komanda cīņā par augstām vietām turnīros neiesaistījās. Iepriekšējā sezonā vienības rindas papildināja tādi Latvijā zināmi basketbolisti kā Kaspars Kambala, Kristaps Valters, Ernests Kalve un Gatis Jahovičs, kas to sezonas sākumā padarīja par vienu no LBL līdervienībām.

Pagājušā gada novembrī «Barons kvartāls» panāca vienošanos ar sponsoru «Latvijas Dzelzceļš», mainot komandas nosaukumu uz «Barons»/«Latvijas Dzelzceļš» (LDz) un paužot gatavību iesaistīties cīņā par LBL medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu