Pretim "izdzīvošanai": pirmais solis drošs (295)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs savā pirmajā "izdzīvošanas turnīra" spēlē Latvijas valstsvienība šodien Maskavā pārliecinoši ar 5:0 uzvarēja Ukrainu un spēra pirmo spēli pretim Kanādai, kur nākamgad notiks pasaules augstākās divīzijas čempionāts.

Svētdien Latvijas valstsvienība Maskavā mērosies spēkiem ar Austriju, bet pirmdien pēdējā turnīra spēle pret Norvēģiju.

Divus vārtus mūsu komandas labā šodien guva aizsargs Oļegs Sorokins un pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja uzbrucēji Mārtiņš Cipulis, Miķelis Rēdlihs un Agris Saviels. Visiem šiem hokejistiem tie bija pirmie gūtie vārti šajās pasaules meistarsacīkstēs.

Latvijas valstsvienības cietoksnī necaursitams mačā pret Ukrainu bija Edgars Masaļskis, kurš atvairīja visus pretinieku metienus un tika atzīts par labāko mūsu komandas rindās. Masaļska kontā arī rezultatīva piespēlē pirmo vārtu guvumā Cipulim.

Metienu attiecība: Latvija - 23, Ukraina - 21.

Sorokins pēc šīsdienas spēles ar sešiem punktiem (2+4) ir kļuvis par mūsu komandas rezultatīvāko hokejistu.

Jānis Sprukts, kurš šajās pasaules meistarsacīkstēs aizvadīja pirmo spēli Latvijas valstsvienības rindās, izdarīja vienu metienu pa vārtiem un "finišēja" ar neitrālu lietderības koeficientu. +3 šodien nopelnīja aizsargu pāris Sorokins un Rodrigo Laviņš.

Kaspars Daugaviņš arī pret Ukrainu bija viens no aktīvākajiem Latvijas valstsvienības rindās.
Kaspars Daugaviņš arī pret Ukrainu bija viens no aktīvākajiem Latvijas valstsvienības rindās. Foto: EPA/AFI

"Viņiem šogad nav laba komanda un mēs spēlējām labi," pēcspēles intervijā atzina Latvijas valstsvienības jaunākais spēlētājs Kaspars Daugaviņš. "Mēs bijām pelnījuši uzvarēt."

"Domājām, ka mačs būs grūtāks, tomēr mēs pārņēmām iniciatīvu, izmantojām savas iespējas un izcīnījām uzvaru," atzina otro vārtu autors Saviels. "Mēs zinājām, ka šajā spēlē ir obligāti jāuzvar. Nākamās spēles vairs nebūs tik vieglas."

Pirmos vārtus spēles devītajā minūtē ar skaistu metienu vārtu augšējā stūrī guva Cipulis, kam rezultatīvi asistēja Daugaviņš un Masaļskis, bet dubultot pārsvaru Latvijas hokejistiem izdevās pirmā perioda 18. minūtē, kad skaitliskajā vairākumā ripu vārtos pēc Herberta Vasiļjeva un Gunta Galviņa piespēlēm raidīja Saviels - 2:0.

Otrā perioda otrajā minūtē Sorokins pēc Rēdliha un Laviņa piespēlēm panāca 3:0, bet trešdaļas 15. minūtē Sorokins realizēja arī skaitlisko vairākumu un jau 4:0 Latvijas valstsvienības labā! Rezultatīvas piespēles Laviņam un Laurim Dārziņam.

Trešā perioda trešajā minūtē Latvijas izlase palika mazākumā, jo uz noraidīto soliņa sēdās Vasiļjevs, tomēr ukraiņi nespēja izmantot pārsvaru un arī savu vienīgo bīstamo momentu pie mūsu komandas vārtiem. Kad trešdaļā bija nospēlētas precīzi septiņas minūtes, ar tehniski skaistu spēli izcēlās Rēdlihs, kurš apslidojot ukraiņu cietoksni, beidzot guva savus pirmos vārtus Maskavā un pielika punktu mūsu komandas uzvarai ar 5:0.

Arēnā skan Latvijas himna - lieliska dāvana valsts svētkos!

Nopietnākie pretinieki cīņā par vietas saglabāšanu elitē Latvijas valstsvienībai vēl tikai priekšā. Svētdien "sarkanbaltsarkanie" tiksies ar Austriju, bet pirmdien ar Norvēģiju. Abas spēles sāksies neierasti agri - pulksten 11.15 pēc Latvijas laika.

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargs - Edgars Masaļskis; aizsargi - Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Jānis Sprukts.

Komentāri (295)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu