Rīgas mēra krēsls atkal šūpojas (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koalīcijas partijas neapmierinātas ar Aivara Aksenoka darba stilu un "Jaunā laika" vēlmi plūkt visus laurus par paveikto domē. Tomēr politiķi atturas no radikāliem soļiem un cer uz situācijas stabilizēšanu sarunu ceļā.

Par Rīgas mēra krēsla šūpošanos sāka runāt ap Jāņiem. Turklāt dumpīgumu izrādījušas koalīcijas partijas, kuras neapmierina "Jaunā laika" pārstāvētā pilsētas mēra Aivara Aksenoka darba stils.

Edmunds Krastiņš, TP Rīgas domes frakcijas vadītājs: "Tas nav koleģiāls vadības stils, nav demokrātisks, uz uzticību balstīts, un mums šķiet, ja šāds vadības stils turpināsies, būs diezgan grūti Rīgas domei uzrādīt labus darba rezultātus."

Jānis Zaržeckis, LPP Rīgas domes frakcijas vadītājs: "Ja paskatās Rīgas domes mājaslapā, tad var atrast faktus, ka "Jaunais laiks" izdarījis gandrīz visu, aizmirstot, ka ir vēl daži citi koalīcijā, kas plecu pielikuši."

Tomēr krasus lēmumus neviens no koalīcijas nesola, vien uzsver, ka par mēra darbu būtu vēl jāapspriežas. Par iespējamu Rīgas mēra nomaiņu ik pa laikam runā jau kopš pašvaldību vēlēšanām. Tomēr tagad pirmoreiz tiek minēts arī iespējamais nākamais mēra kandidāts. Tas arī ir deputāts no "Jaunā laika" Ivars Gaters.

Aksenoks pagaidām ir atvaļinājumā un dumpis uz kuģa viņa prombūtnes laikā nav gaidāms. Daži politiķi uzskata, ka lielas pārmaiņas Rīgas domē diez vai notiks, pirms būs zināmi Saeimas vēlēšanu rezultāti un spēku sadalījums pēc tam.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu