Putra piekritis uz laiku pieņemt Saeimas deputāta mandātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunajai ekonomikas ministrei Danai Reizniecei-Ozolai («Latvijai un Ventspilij») uz laiku noliekot 12.Saeimas deputātes mandātu, viņas vietā Saeimā strādās Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Putra (ZZS), kurš aģentūrai LETA atklāja, ka ir jau piekritis pieņemt mandātu.

Mēneša laikā Putram būs jāatstāj domes priekšsēdētāja vietnieka amats Durbes novada domē.

Kā atzina Durbes novada domes priekšsēdētājs Jānis Ruško, pašlaik nav zināms, kurš ieņems priekšsēdētāja vietnieka amatu, - šis jautājums tikšot izlemts mēneša laikā. Savukārt iespēju ieņemt deputāta vietu Durbes novada domē iegūst Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras inspektors Ojārs Petrēvics.

Putra atklāja, ka iepriekš ieguvis pieredzi gan kā kredītu speciālists bankā, gan darbā ar Eiropas Savienības struktūrfondu projektiem, bet politikā iesaistījies salīdzoši nesen - pirms pusotra gada.

No iespējas uz laiku iegūt tā dēvēto mīksto deputāta mandātu atteicās gan olimpiskā centra «Ventspils» valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis («Latvijai un Ventspilij»), gan Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis («Latvijai un Ventspilij»). Abi šādu lēmumu motivēja līdzīgi, norādot, ka «mīkstais» mandāts viņiem nozīmētu nestabilitāti, jo, mandātu zaudējot, viņiem nebūtu iespēju pēcāk atgriezties savās tagadējās darba vietās Ventspilī.

Nākamais kandidāts ZZS sarakstā, kurš var iegūt «mīksto» Saeimas deputāta mandātu, ir Putra. Viņš atzina, ka pilnībā izprot Boitmaņa un Slavinska motivāciju atteikties no iespējas iegūt «mīksto» mandātu Saeimā un viņu vietā droši vien rīkotos tāpat.

«Viņi ir vairāk sasnieguši, bet es, būdams salīdzinoši jauns politiķis, esmu gatavs pieņemt šo izaicinājumu,»

atzina Putra.

Kā ziņots, Saeima šodien ārkārtas sēdē apstiprināja Ministru prezidenta amatam atkārtoti izvirzītās Laimdotas Straujumas (V) veidoto valdību.

Par jauno valdību nobalsoja 61 deputāts, bet pret - 39 deputāti.

Šī būs otrā Straujumas vadītā valdība, un «Vienotību» tajā pārstāves pati Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, izglītības un zinātnes ministre līdzšinējā «Iespējamās misijas» vadītāja Mārīte Seile.

Zaļo un zemnieku savienību jaunajā valdībā pārstāvēs zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā būs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un kultūras ministre Dace Melbārde.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu