Izvērtēs ESD vadītāja rīcību Azerbaidžānas vizītes laikā (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nākamnedēļ paredzēta Elektronisko sakaru direkcijas (ESD) akcionāru sapulce, kurā tostarp tiks skatīts jautājums par (ESD) valdes priekšsēdētāja Jāņa Krūmiņa rīcību un uzvedību, atrodoties valsts vizītē Azerbaidžānā, sacīja satiksmes ministra Kaspara Gerharda (TB/LNNK) padomniece Inga Spriņķe.

Gerhards pieprasījis paskaidrojumus no Krūmiņa par viņa lietderību, atrodoties šajā vizītē, par izmaksām un uzvedību atceļā no Azerbaidžānas. Balstoties uz Krūmiņa paskaidrojumiem, ESD akcionāri lems par tālākiem soļiem, sacīja Spriņķe.

Pats ministrs uzskata, ka vizīte Azerbaidžānā bijusi ļoti produktīva, un izsaka nožēlu, ka atsevišķu personu uzvedība rada negatīvu iespaidu uz vizīti kopumā.

Kā šodien raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA), atceļā no Baku daži latviešu uzņēmēji pār mēru esot lietojuši alkoholu. Kopumā prezidentam līdzi uz Azerbaidžānu devās 75 Latvijas uzņēmumu pārstāvji, bet to, kas trešdienas vakarā ar konjaka un šņabja pudelēm bļaustīdamies grūstījās pa lidmašīnu, bija ne vairāk kā desmit, raksta "Neatkarīgā".

Laikraksts arī atzīmē, ka iedzeršana atceļā no vizītēm pēdējā laikā kļuvusi ierasta. Tas, ka šoreiz bravūrīgākie, daudzuprāt, pārkāpa robežas, tiek skaidrots ar to, ka viņus iedrošināja uzņēmēji, kuriem biznesa aprindās ir liela autoritāte, piemēram, viens no Rīgas piena kombināta līdzīpašniekiem Ivars Strautiņš. Kad uz skaļajiem aicinājumiem neatsaucās prezidents, Strautiņš aicināja runu Valda Zatlera vietā teikt kādreizējo ministru Krūmiņu, kurš, būdams acīmredzamā alkohola reibumā, savu uzrunu beidza ar vārdiem: "Es jūs visus mīlu, ejiet jūs visi dirst."

"Ja es vizītes laikā ļoti daudz lietoju alkoholu, man tas tiešām neko nav traucējis - es varbūt sarunāju daudz vairāk nekā citi. Šodien [trešdien] esmu ticies ar četriem kompanjoniem un nebiju dzēris ne pili," viņš atpakaļceļā lidmašīnā skaidroja "Neatkarīgajai". "Man nevajag nevienam neko pierādīt, un man nav ne par ko kauns, es esmu uzcēlis šo valsti, sliktāk vai labāk, bet uzcēlis," sacīja Krūmiņš, atgādinot, ka savulaik ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Krūmiņš uz Azerbaidžānu bija devies par ESD naudu. Amatpersona laikrakstam uzsvēra, ka šogad jau divreiz piedzīvojis algas samazinājumu un tagad pēc nodokļu nomaksas saņemot 1300 latus. Azerbaidžānā viņš esot palīdzējis risināt biznesa sarunas vairākiem sakaru nozares uzņēmumiem.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu