Latvijas Ideju šovā izvērtēs, vai idejas spētu ieinteresēt igauņus un amerikāņus (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajā Latvijas Ideju šovā LNT ēterā otrdien, 1.maijā (plkst. 20:40) tiks izvērtētas labākās no līdz šim iesūtītajām idejām, mēģinot saprast, vai tās spētu ieinteresēt cilvēkus un tādējādi gūt ienākumus citās pasaules valstīs, piemēram, Igaunijā un Amerikā.

Raidījumā skatītāji tiks iepazīstināti ar piecām ekspertu komisijas izvēlētām idejām no kopumā 250 līdz šim iesūtītajām.

Raidījuma producents Ansis Egle stāsta: „Pirmajā Latvijas Ideju šovā skatītāji tiks iepazīstināti ar jauna veida zobu birsti, kuras idejas autors ir pārliecināts, ka viņa izgudrojums varētu kļūt par jaunu Latvijas zīmolu. Savukārt īpašo auto tālās gaismas lukturu autors nākotnē cer izglābt desmitiem dzīvību uz Latvijas autoceļiem, jo tās ļautu novērst pretimbraucošo auto šoferu apžilbināšanu diennakts tumšajā laikā.”

Latvijas Ideju un izgudrojumu programmā piedalīsies arī jaunas ātrgaitas jahtas modeļa autors, kurš uzkonstruējis trimarānu, ar kuru var braukt ne vien ātri, bet arī droši - neapgāžoties. Ar saules siltumenerģijas kolektora ideju radījumā tiks aktualizētas saules enerģijas izmantošanas iespējas Latvijas mājsaimniecībās, tostarp mājas un ūdens sildīšanai. Skatītāji tiks iepazīstināti arī ar īpašu datu arhivēšanas programmu, kuras autori ar tās palīdzību plāno nodrošināt iespēju ietaupīt datu uzglabāšanai nepieciešamo atmiņas vietu datoru cietajos diskos un citos informācijas nesējos.

Raidījumā savu vērtējumu par piecām idejām izteiks arī īpaši izraudzīti eksperti, tostarp Andris Buiķis un Roberts Ķīlis. Līdzās citiem aspektiem eksperti novērtēs šo ideju potenciālu Latvijas un starptautiskajā tirgū. Kā uzsver Ansis Egle, „mēģināsim saprast vai šīs idejas būtu spējīgas ieinteresēt arī igauņus, somus vai pat amerikāņus”.

“Pusgada laikā katru nedēļu esam tikušies ar pārējiem žūrijas locekļiem, un aizvadītais laika posms ir bijis ļoti interesants. Esam pārsprieduši katru no 250 iesūtītajām idejām, un gandarījumu sniedz apziņa, ka Latvijā ir izdomas bagāti cilvēki, kas spēj radīt novatoriskas biznesa idejas. Tomēr pamācošs ir bijis arī atklājums, ka izgudrotāji Latvijā lielākoties ir vīrieši, un maz ir iesūtītu ideju, kas būtu izstrādātas personu grupā. Tādēļ es īpaši gribu aicināt uzdrošināties arī Latvijas sievietes iesūtīt savas idejas un aicināt Latvijas iedzīvotājus strādāt komandā ar mērķi radīt dzīvotspējīgas un visā pasaulē konkurētspējīgas idejas,” norāda a/s “GE Money” deleģētā eksperte Ilze Jurkāne.

Latvijas Idejas producents sola, ka ar 1.maija raidījumu Ideju šovs nebeidzas „Esam iecerējuši raidījumus arī septembrī un novembrī, kas nozīmē, ka Latvijas izgudrotāji un vienkārši radoši cilvēki ir aicināti iesūtīt savas idejas LNT,” tā A.Egle.

Idejas pieteikšana ir vienkārša - tās autoram ir jāatsūta pieteikums, kas tālāk tiks nodots ekspertu vērtējumam. Par „ideju” projektā „Latvijas Ideja. Nauda seko idejai” ir uzskatāma jaunas preces, pakalpojuma vai izgudrojuma ideja ar biznesa perspektīvu un potenciālu nest Latvijas vārdu pasaulē.

Idejas jāsūta uz e-pastu latvijasideja@lnt.lv vai pa pastu uz telekompāniju LNT, Elijas ielā 17, Rīgā, LV-1050 ar norādi - projektam "Latvijas ideja. Nauda seko idejai". Idejas autoram obligāti jānorāda arī sava kontaktinformācija. Papildu informācija internetā http://latvijasideja.blogspot.lv.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu