Zatlera vizīte Azerbaidžānā noslēdzas ar uzņēmēju ālēšanos lidmašīnā (508)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atsevišķu uzņēmēju ālēšanās, ar kuru trešdienas vēlā vakarā lidmašīnā noslēdzās Valda Zatlera valsts vizīte Azerbaidžānā, likusi apsvērt smalkāka sieta uzlikšanu, vētījot, kuri biznesa cilvēki turpmāk dosies kopā ar prezidentu, raksta "Neatkarīgā".

"Melnos sarakstus īsti nestādīsim, bet, ņemot vērā, ka dažiem ir zināmas uzvedības problēmas, šis aspekts turpmāk var spēlēt ļoti lielu lomu," žurnālistiem teica Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs.

Atceļā no Baku pār mēru lietots alkohols, emocionālais fons, kas izpaudās kā uzņēmēju kurnēšana par neapmierinošo valdības darbu, dažu aizvainojums, ka Zatlers viņiem neesot izrādījis pietiekamu uzmanību, – tas viss izvērtās par skaļu ālēšanos.

Kopumā prezidentam līdzi uz Azerbaidžānu devās 75 Latvijas uzņēmumu pārstāvji, bet to, kas trešdienas vakarā ar konjaka un šņabja pudelēm bļaustīdamies grūstījās pa lidmašīnu, bija ne vairāk kā desmit.

Kāds uzņēmēju pārstāvis, kurš jandāliņā nepiedalījās, "Neatkarīgajai" izteicās, ka būtu pieticis ar Zatlera sirsnīgu aprunāšanos, bet viņš aprobežojās ar atsevišķiem rokasspiedieniem un apsveicināšanos, ātri izejot cauri lidmašīnas salonam. Kad lidmašīnas salonā sāka skanēt nievājoši komentāri un skaļi aicinājumi teikt runu, īstais brīdis jau bija nokavēts.

Prezidenta cilvēki savukārt uzskata, ka Zatleram neesot jāmierina piedzērušies cilvēki. Izskan arī atgādinājumi, ka tieši prezidenta darbs saspringtajā vizītē, cenšoties radīt biznesam labvēlīgu politisko fonu, ir šo uzņēmēju veiksmes pamatā.

Iedzeršana atceļā no vizītēm pēdējā laikā kļuvusi ierasta. Tas, ka šoreiz bravūrīgākie, daudzuprāt, pārkāpa robežas, tiek skaidrots ar to, ka viņus iedrošināja uzņēmēji, kuriem biznesa aprindās ir liela autoritāte, piemēram, viens no Rīgas piena kombināta līdzīpašniekiem Ivars Strautiņš. Kad uz skaļajiem aicinājumiem neatsaucās prezidents, I. Strautiņš aicināja runu V. Zatlera vietā teikt kādreizējo ministru Jāni Krūmiņu, kurš, būdams acīmredzamā alkohola reibumā, savu uzrunu beidza ar vārdiem "es jūs visus mīlu, ejiet jūs visi dirst".

Krūmiņš ir Valsts akciju sabiedrības (VAS) Elektronisko sakaru direkcija valdes priekšsēdētājs un uz Azerbaidžānu bija devies par šīs valsts iestādes naudu. Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) ceturtdien ir uzdevis Satiksmes ministrijai, kura ir Elektronisko sakaru direkcijas kapitāldaļu turētāja, pieprasīt Krūmiņa paskaidrojumus par Krūmiņa brauciena lietderību un viņa uzvedību Azerbaidžānas vizītes laikā. Jau nākamnedēļ tikšot sasaukta VAS akcionāru sanāksme, kur šos paskaidrojumus izvērtēs. Noprotams, ka no tā būs atkarīga Krūmiņa tālāka palikšana labi atalgotajā amatā.

Komentāri (508)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu