"airBaltic" iegādājies divas lidmašīnas "Boeing 757-200" (26)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") operatīvajā līzingā iegādājusies divas lidmašīnas "Boeing 757-200", kas ir lielākā Baltijas reģiona aviokompāniju flotēs lidojošās lidmašīnas, šodien žurnālistus informēja "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Bertolts Fliks.

Fliks gan izvairījās minēt summu, par kuru lidmašīnas tiek iegādātas, vien norādot, ka "nauda ir liela".

Pirmā lidmašīna "Boeing 757-200" 17.aprīlī sāks lidojumus uz Kazahstānas pilsētu Almati, bet otro lidmašīnu plānots saņemt jūnija sākumā.

"Boeing 757-200" tiks izmantota vidējā attāluma maršrutos "airBaltic" tīklā, turklāt, pateicoties samazinātajām izmaksām uz vienu sēdvietu, "Boeing 757" ļaus nodrošināt zemākas biļešu cenas mūsu pasažieriem, pastāstīja Fliks, norādot, ka lidmašīnas izmantos arī citos pieprasītākajos maršrutos uz Barselonu, Londonu, kā arī Almati, Taškentu un Telavivu.

"Boeing 757-200" ir 200 sēdvietas, un tā spēj nolidot 7222 kilometrus bez degvielas uzpildes, līdz ar to "airBaltic" varētu veikt lidojumus no Rīgas arī uz Ķīnas galvaspilsētu Pekinu, Indijas galvaspilsētu Deli, kā arī ASV lielākajām Ziemeļaustrumu pilsētām, tajā skaitā Ņujorku.

Attālums no Rīgas līdz Pekinai ir aptuveni 6600 kilometri, līdz Deli - aptuveni 5200 kilometri, bet līdz Ņujorkai - 6800 kilometri.

Fliks norādīja, ka "airBaltic" pašlaik neveic nekādas sarunas par iespējamo lidojumu veikšanu uz kādu no ASV pilsētām, bet to apsvērtu, ja tiktu ieviests bezvīzu režīms ar ASV.

"Boeing 757-200" pilots Aivars Grants teica, ka lidojumiem ar katru jaunu lidmašīnas tipu ir nepieciešama papildu sagatavotība, un arī šajā gadījumā piloti izgāja īpašu sagatavošanas kursu, kas ir ilgstošs process. Grants arī minēja, ka lielākas lidmašīnas ir būvētas tā, lai tās vadīt būtu vienkāršāk nekā mazas lidmašīnas.

Tuvāko gadu laikā "airBaltic" plāno ievērojami papildināt savu gaisa floti. Kanādas aviobūves uzņēmums "Bombardier" Latvijas nacionālai lidsabiedrībai "airBaltic" piegādās vismaz astoņas jaunas "Q400 NextGen" lidmašīnas par kopumā aptuveni 90 miljoniem latu.

Lidaparātu piegāde tiks sākta 2009.gada novembrī.

Patlaban "airBaltic" maršrutu tīklu apkalpo 20 lidmašīnas, no kurām 12 ir "Boeing 737" un astoņas - "Fokker 50" lidmašīnas.

Pērn "airBaltic" pārvadāja 2 007 150 pasažierus, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, kad "airBaltic" pasažieru skaits sasniedza 1,42 miljonus.

Jau ziņots, ka "airBaltic" apgrozījums pērn bija 163 miljoni latu.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu