Muzikāla izrāde bērniem "3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lailas Ilzes Purmalietes jaunais mūzikls „3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi” veltīts dabas aizsardzības tēmai: bērniem būs iespēja mācīties un vērot, kā nepiesārņot vidi, dodoties pastaigā pa mežu. Mūzikla pirmizrāde 8.aprīlī plkst. 13.00 VEF kultūras pilī.

Muzikālās izrādes „3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi” idejas, dziesmu un libreta autore ir Laila Ilze Purmaliete. Mūzikls rakstīts īpaši pirmsskolas izglītības iestāžu un skolas vecuma bērniem, lai viņus priecētu ar skanīgām dziesmām, krāšņiem tērpiem, aizraujošiem kaskadieru trikiem un teicamu skatuves scenogrāfiju.

Lugas sižets ir saistīts ar populāro pasaku par trīs sivēntiņiem. Lailas Ilzes Purmalietes versijā trīs sivēntiņi ir par rukšiem pārvērsti zēni, kuri atbraukuši ar klasi ekskursijā uz mežu un, neklausot skolotājas brīdinājumus, visus atkritumus izmētā pa mežu. Cūkmens zēnus pārvērš par sivēniem, un nu viņiem sākas dramatiski un aizraujoši piedzīvojumi, kuru laikā viņi iepazīstas ar meža zvēriem - viltīgo Lapsu Nelliju, naivo vilku Nātanu, zaķiem, gudro pūci Burdaru. Izrādē būs gan pakaļdzīšanās ar īstiem kvadracikliem, gan noslēpumi un pārpratumi. Nemaz nav tik vienkārši pārvērsties atpakaļ par cilvēku, ja Cūkmens tevi pārvērtis par cūku. Zēniem ir jāpaveic gandrīz neiedomājamas lietas un jābūt ļoti nesavtīgiem, tikai tad viņiem būs iespēja pārtapt atkal par cilvēkiem, bet, vai viņi to spēs, to varēs uzzināt, noskatoties asprātīgo un spraigo izrādi.

Mūzikla „3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi” režisors ir Juris Rijnieks, kuram veiksmīgā sadarbība ar Lailu Ilzi Purmalieti pagājušajā gadā vainagojās ar izrādi „Robins Huds”. Uzvedumā gudrās pūces lomā iejutīsies lieliskās balss īpašnieks Niks Matvejevs, kurš vairākkārt ir bijis Latvijas radio konkursa „Jaunās zvaigznes” žūrijā un ir priecīgs būt kopā uz skatuves ar talantīgiem bērniem. Slaveno Cūkmenu atveidos pats AS „Latvijas valsts meži” personāžs Cūkmens, kurš pēc ziemas miega ir pamodies, lai turpinātu cīņu ar dabas piesārņotājiem.

Kā allaž Lailas Ilzes Purmalietes mūziklos, tā arī šoreiz skolēnu un dzīvnieku lomās iejutīsies „Jauno zvaigžņu teātra” spožākie aktieri: lapsu tēlos Ieva Sutugova, kuras balsi ir atzinīgi novērtējis maestro Raimonds Pauls, kā arī Arta Jēkabsone, konkursa „Jaunās zvaigznes” laureāte. Vilka lomā redzēsim bērnu un jauniešu iemīļotās grupas „PeR” puišus Pēteri Upelnieku un Ralfu Eilandu. Sivēntiņus tēlos trīs atraktīvi un muzikāli zēni - Rihards Andris Bērziņš, kuru daudzi jau pazīst no iepriekšējiem Lailas Ilzes Purmalietes iestudējumiem, Emīls Mangulis – šogad savas aktierdotības lieliski parādīja Gavroša lomā mūziklā „Les Misérables” un Valts Bērziņš, kurš bija mazais Robins Huds pagājušās vasaras izrādē. Marta Kristiana Kalniņa dēls Matīss Kalniņš tēlos zaķēnu Billiju, kuram sāp vēderiņš, jo ir ieēdis baterijas, un par viņa veselību uztraucas zaķene Zizī – Linda Libere, kurai šī būs otrā loma Purmalietes mūziklos. Skolotāja – Maija Rozenberga, savukārt skolēnu lomās redzēsim popgrupas „Rīgas akmentiņi” bērnus.

Mūzikla „3 sivēntiņu jaunie piedzīvojumi” scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, izteiksmīgo tērpu māksliniece - Danuta Ābele, horeogrāfi - Inna Jēkabsone un Deniss Tumakovs.

IZRĀDES VEF KULTŪRAS PILĪ 8.aprīlī plkst. 13.00 - PIRMIZRĀDE 15.aprīlī plkst. 13.00 17.aprīlī plkst. 13.00 21.aprīli plkst. 13.00 22.aprīlī plkst. 13.00 7.maijā plkst. 13.00

Biļešu cenas - 3 - 6 Ls

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu