Elektromagnētiskā strāvojuma avoti tavā mājā (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja vēlaties izvairīties no elektromagnētiskajiem laukiem, varat arī lūgt kādam speciālistam novērtēt jūsu apkārtējo vidi. Ir izstrādāta jauna tehnoloģija, kas var aizsargāt visas mājas sienas pret elektromagnētisko starojumu.

Elektromagnētiskā starojuma avoti

• Televizors. Televizora radītā elektromagnētiskā starojuma stiprums ir ļoti atkarīgs no aparāta. Dažos pētījumos ir konstatēta izteikta leikēmija bērniem, kas bijuši pakļauti spēcīgai EML iedarbībai, citos gadījumos šī ietekme nav radījusi tik spēcīgas negatīvas sekas. Nekad nesēdiet tieši televizora priekšā un neļaujiet arī maziem bērniem to darīt. Pat tad, kad televizors ir izslēgts, no tā plūst spēcīgs elektromagnētiskais starojums.

• Stereoiekārta. Stereoiekārta rada samērā vāju EML. Tomēr labāk neatļaujiet bērniem turēt kompaktdisku vai kasešu atskaņotāju tieši blakus gultai. Iemāciet bērniem turēties tālāk no šiem aparātiem arī atskaņošanas laikā.

• Lampas un lustras. Gaismekļiem parasti ir zems EML. Tomēr gribu brīdināt jūs nesēdēt un nelasīt ilgstoši zem lampas, kas atrodas tieši virs galvas. Nelasiet ari gultā, ja spuldze ir tuvu ķermenim. Labāk izmantojiet tālāku, spēcīgāku gaismu, kas vērsta uz grāmatu, nevis vājāku gaismu līdzās galvai.

• Dators. Līdz ar datora ienākšanu mūsu dzīvē vairojas arī ar to saistītās problēmas. Tomēr dators ir mūsdienu dzīves neatņemama sastāvdaļa. Lai mazinātu EML iedarbību laikā, kad nelietojat datoru, centieties sēdēt mazliet iesāņus no tā. Vairums aizsargekrānu bloķē tikai elektrisko starojumu un mazina datora ekrāna spilgtumu. Tie neaizsargā pret magnētisko starojumu, kas ir visbīstamākais. Datoru var arī ekranēt, ievietojot to kārbā un izveidojot apkārt sienu. Lai gan šāds aprīkojums prasa daudz līdzekļu un ir samērā masīvs, tomēr tas pasargās no nevēlamā EML.

• Elektriskais vai digitālais pulkstenis. Guļot novietojiet to vismaz 90 centimetru (ieteicams vairāk) attālumā no sava ķermeņa.

• Mikroviļņu krāsns. Mikroviļņu krāsnis ir ļoti parocīgas, taču tām ir augsts elektromagnētiskā starojuma līmenis. Kad lietojat mikroviļņu krāsni, pavirzieties mazliet tālāk no tās. Daži vecāki modeļi rada mikroviļņu plūsmu, kas var izraisīt hromosomu bojājumus. Labāk lietojiet mikroviļņu krāsni tikai tad, ja tas ir ļoti nepieciešams. Ja šajā krāsnī neko negatavojat, izslēdziet to.

• Elektriskā plīts. Centieties pēc iespējas mazāk laika pavadīt pie elektriskā sildītāja vai elektrokrāsns. Sevišķi uzmanieties, lietojot gaisa sūcējventilatoru laikā, kad gatavojat ēdienu. Izmantojiet to tikai lielas nepieciešamības gadījumā. Ja iespējams, izvēlieties gāzes plīti, kas nerada magnētiskos laukus. Projektējot virtuves iekārtojumu, galvenās darba vietas paredziet, ja iespējams, tālāk no plīts, krāsns un ledusskapja.

• Ledusskapis. Ilgi nestāviet ledusskapja priekšā, jo no tā plūst spēcīgs elektriskais starojums.

• Trauku mazgājamā mašīna. Lietojiet to tad, kad citu ģimenes locekļu nav virtuvē. Aukstā dienā var būt diezgan patīkami piespiesties pie siltas trauku mazgājamās mašīnas, taču nedariet to. Trauku mazgājamā mašīna rada spēcīgu starojumu, kas var izraisīt veselības problēmas.

• Mazā sadzīves tehnika. Visas mazās elektriskās ierīces rada EML. Ierobežojiet šo ierīču izmantošanu un, ja iespējams, lietošanas laikā stāviet to mugurpusē. Uguns ir nevaldāms spēks, kas no senseniem laikiem ir radījis gan iespējas dzīvībai, gan arī postu. Ievērojiet piesardzību, izmantojot uguns enerģiju mājās. Padomājiet, kā vislabāk izmantot šo spēku un kā samazināt tā iespējamo negatīvo iedarbību. Tad varēsit iekārtot savas mājas tā, lai tajās valdītu rosība, uzmundrinoša noskaņa un prieks.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu