Latvijas ideja ieinteresē

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmajā Latvijas ideju šovā LNT ēterā 1. maijā pulksten 20.40 izvērtēs labākās no līdz šim iesūtītajām idejām, mēģinot saprast, vai tās spētu ieinteresēt citas pasaules valstis.

Raidījumā iepazīstinās ar piecām ekspertu komisijas izvēlētajām idejām no 250 iesūtītajām. Raidījuma producents Ansis Egle stāsta: "Pirmajā Latvijas ideju šovā skatītāji tiks iepazīstināti ar jauna veida zobu birsti, kuras idejas autors ir pārliecināts, ka izgudrojums varētu kļūt par jaunu Latvijas zīmolu. Savukārt īpašo auto tālās gaismas lukturi ļautu novērst pretimbraucošo auto šoferu apžilbināšanu diennakts tumšajā laikā. Piedalīsies arī ātrgaitas jahtas modeļa autors, kurš uzkonstruējis trimarānu. Ar saules siltumenerģijas kolektora ideju radījumā aktualizēs saules enerģijas izmantošanas iespējas mājsaimniecībā, bet īpašās datu arhivēšanas programmas autori plāno nodrošināt iespēju ietaupīt datu uzglabāšanai nepieciešamo atmiņas vietu, piemēram, datoru cietajos diskos.

Raidījumā vērtējumu izteiks eksperti, tostarp, Andris Buiķis un Roberts Ķīlis. Eksperti novērtēs arī šo ideju potenciālu Latvijas un starptautiskajā tirgū. Kā uzsver Ansis Egle, "mēģināsim saprast, vai šīs idejas būtu spējīgas ieinteresēt arī igauņus, somus vai pat amerikāņus?"

"Esam pārsprieduši katru no 250 iesūtītajām idejām, un gandarījumu sniedz apziņa, ka Latvijā ir izdomas bagāti cilvēki. Pamācošs bija atklājums, ka izgudrotāji lielākoties ir vīrieši, tādēļ es īpaši aicinu uzdrošināties sievietes iesūtīt idejas. Aicinu strādāt arī komandās ar mērķi radīt pasaulē konkurētspējīgas idejas," norāda a/s GE Money deleģētā eksperte Ilze Jurkāne.

Raidījumi turpināsies, tātad joprojām esat aicināti sūtīt savas idejas uz LNT. Par ideju projektā Latvijas Ideja. Nauda seko idejai uzskatāma jaunas preces, pakalpojuma vai izgudrojuma ideja ar biznesa perspektīvu. Idejas jāsūta uz e-pastu latvijasideja@lnt.lv vai pa pastu uz telekompāniju LNT Elijas ielā 17 Rīgā, LV-1050, ar norādi – projektam Latvijas Ideja. Nauda seko idejai. Idejas autoram obligāti jānorāda arī sava kontaktinformācija

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu