Mūrniece: mums ir uzticami sabiedroti, kādu leģionāriem toreiz nebija

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) piemiņas brīdī Lestenes kapos uzrunājot sapulcējušos atzina, ka salīdzinot ar šodienu, Otrajā pasaules karā leģionāriem nebija uzticamu sabiedroto.

«Šodien mēs pieminam savus Otrajā pasaules karā ierautos pilsoņus ar skumjās noliektām galvām - tāpat, kā to dara citas valstis, kurām ikviens savs kritušais ir liels zaudējums, nevis sausa statistika,» sacīja Mūrniece.

Viņa norādīja, ka tas ir tieši latviešu leģionāru kauju nopelns, ka daļa latviešu paguva evakuēties, saglabāt dzīvību un vēlāk, nonākot ārvalstīs, izveidot aktīvu trimdu. Saeimas priekšsēdētāja arī atgādināja, ka ap 4000 latviešu leģionāru Kurzemē nepadevās komunistiskajam režīmam un devās mežos, lai sāktu nacionālo partizānu gaitas. Toreiz viņi cerēja uz sabiedroto militāru iejaukšanos.

«Diemžēl iecerētie sabiedrotie toreiz neatnāca. Šodien Latvijā ir aususi jauna diena, un mūsu sabiedrotie ir kopā ar mums - gan politiski un ekonomiski, gan militāri. Blakus Latvijas karogam plīvo Eiropas Savienības un NATO karogs,» sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Mūrniece pateicās leģionāriem, ka viņi cīnījās, cerot atgūt savas zemes brīvību un valsts neatkarību: «Paldies, ka turējāt Latviju sirdī! Paldies visiem, kas šodien tur Latviju sirdī, jo īpaši mūsu karavīriem!»

Jau vēstīts, ka Mūrniece pēc piemiņas pasākuma Lestenes Brāļu kapos, Lestenes Tautas namā piedalījās grāmatas «Lestenes stāsts Latvijai. Šodien un mūžībā» atvēršanas pasākumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu