Krievijas ĀM nosoda leģionāru piemiņas pasākumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Ārlietu ministrija (ĀM) nosodījusi trešdien Latvijā notikušos leģionāru piemiņas pasākumus.

«Kārtējie piemiņas pasākumi Latvijā, kuru nolūks bija godināt «Waffen SS» leģionārus, kļuva par acīmredzamu propagandu un to personu heroizēšanu, kuri bija līdzdalībnieki masu noziegumos pret cilvēci, ko veica nacisti un viņu līdzskrējēji Otrā pasaules kara laikā,» sacīts Krievijas ĀM Informācijas un preses departamenta komentārā.

Tajā uzsvērts, ka «šī akcija atkal noritēja, Latvijas varas iestādēm esot iecietīgām, piedaloties Saeimas deputātiem no valdošās koalīcijas».

«Uz šī fona rada nopietnu satraukumu sistemātisku raksturu ieguvusī Latvijas varas iestāžu īstenotā antifašistisko organizāciju apspiešana, kas tostarp tiek veikta, pēc būtības, fabricējot krimināllietas, kā tas notika ar Latvijas Antinacistiskās komitejas priekšsēdētāju Alekseju Šaripovu,» teikts komentārā.

«Aicinām profilējošās starptautiskās organizācijas, tostarp ANO Augstā cilvēktiesību komisāra biroju, ANO Cilvēktiesību padomes īpašo ziņotāju mūsdienu rasisma formu jautājumos, EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos, EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroju un Eiropas Padomi, kā arī autoritatīvās nevalstiskās cilvēktiesību organizācijas dot pienācīgu vērtējumu Latvijā notiekošajam un efektīvi ietekmēt šīs valsts varas iestādes,» piebilst Krievijas ĀM.

Jau ziņots, ka 16.marta pasākumos - gājienā un piketos pie Brīvības pieminekļa - trešdien kopumā piedalījušies 800 līdz 900 dalībnieku, kas ir mazāk nekā iepriekšējos gados.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu