Ukrainas radikāļi: «Parādnieks neļāva piedalīties 16. marta pasākumos»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Pie vainas ir Imants Parādnieks, kas aizliedza mums piedalīties leģionāru piemiņas pasākumā,» TVNET stāsta Ukrainas organizācijas «Azof» (sevi dēvē par Ukrainas atbrīvošanas armiju) atbalstītājs Igors Šiškins.

Ukrainas organizācijas «Azof» pārstāvis Jaroslavs Saladuha skaidro, kāpēc ieradies Latvijā: «Esam šeit, lai atbalstītu savu brāļu tautu leģionāru atceres dienā. Gan viņu, gan mūsu vectēvi karoja pret Krieviju.»

Šīs organizācijas pārstāvji ieradās ar Ukrainas karogiem, kam pievienota Ukrainas atbrīvošanas armijas «Azof» emblēma. «Mūsu organizācija karo brīvības cīņās pret Krievijas okupantiem.»

«Azof» biedrs un radiālais aktīvists Igors Šiškins skaidro, ka lūdzis Latvijas politiķim no nacionālās apvienības Imantam Parādniekam atļauju organizācijas biedriem piedalīties leģionāru piemiņas pasākumā. Tas liegts. Aizlieguma iemesls - Ukraiņu kongress Latvijā nevēlas, lai leģionāru piemiņas pasākumā tiktu izmantoti Ukrainas karogi.

Kārtībsargi pārbaudīja «Azof» biedru dokumentus, bet tālāk pie pieminekļa aktīvistus nelaida.

Organizācijas vadītājs ir vīlies, ka organizācijas biedriem ir liegts pievienoties leģionāru piemiņas pulkam, «Tie, kas to liedz, ir uzpirkti un okupanti.»

Tikmēr Parādnieks skaidro, ka Ukraiņu biedrība Latvijā lūdza, lai netiktu izmantoti Ukrainas karogi, ko attiecīgi parlamentārietis pirms gājiena palūdza vīriešu grupai, kuri bija ieradušies ar šiem karogiem.

Pēc Parādnieka domām, ir tikai cilvēcīgi respektēt to, ko lūdz paši ukraiņi. Viņš norādīja, ka tādā veidā deputāts mēģināja panākt potenciālu provokāciju nepieļaušanu gājiena laikā un pēc tam.

Policijas darbinieki pie Brīvības pieminekļa Rīgā nelaida bariņu Latvijas nacionālradikāļu, kuri bija «bruņojušies» ar Ukrainas brīvprātīgo armijas karogiem un vēlējās iekļauties leģionāru piemiņas gājienā. Viņi nepiedalījās arī pašā gājienā, jo vīrietim no Ukrainas policija tieši pirms gājiena lūdza uzrādīt dokumentus, un pārbaude esot ievilkusies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu