Filmu «6tais spēlētājs» kino sāks demonstrēt no 21. marta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Dokumentālā filma «6tais spēlētājs» (režisori Dzintars Dreibergs un Rihards Olmanis) vēsta par 2015. gada Eiropas basketbola čempionāta notikumiem, gan sniedzot iespēju ielūkoties Latvijas valstsvienības ģērbtuvē, gan atgādinot par līdzjutēju emocijām «Arēnā Rīga» un Rīgas ielās. Filmu rādīs Kino Citadele (Forum Cinemas) no 21. līdz 24. martam (ieskaitot), informē Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses daļa.

2015. gada septembrī Rīgā pēc 78 gadu pārtraukuma notika Eiropas vīriešu basketbola čempionāta turnīrs. Sacensības izraisīja lielu interesi gan Latvijā, gan visās dalībvalstīs, kā arī izvirzīja Rīgu Eiropas basketbola sabiedrības intereses degpunktā.

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība šajā turnīrā startēja veiksmīgi, sasniedzot galveno mērķi – ieguva tiesības piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Savukārt «EuroBasket2015» rīkotāji tika novērtēti ar Latvijas Gada balvu nominācijā Gada sporta notikums 2015.

Filmas «6tais spēlētājs» kadros darbībā redzēsim Latvijas labākos basketbolistus – Jāni Strēlnieku un Kristapu Janičenoku, Dairi Bertānu un Kasparu Bērziņu, kā arī dzirdēsim galvenā trenera Ainara Bagatska atklāsmes. Iepazīsimies ar basketbola zvaigžņu vecākiem Dinu un Daini Bertāniem.

Sastapsim Latvijas basketbola leģendas – ilggadējo jaunatnes basketbola organizētāju un treneri Tālivaldi Pētersonu un «Rīgas TTT» komandas veterānes. Dzīvosim līdzi «EuroBasket2015» notikumiem kopā ar aktieriem Andri Buli, Ģirtu Liuziniku, Arni Līcīti, Jāni Paukštello un Vari Vētru. Izbaudīsim līdzjutēju emocijas arēnas tribīnēs un Brīvības pieminekļa pakājē. Uz notikumiem Rīgā palūkosimies ar basketbola lielvalsts Lietuvas fanu acīm.

«6tais spēlētājs» ir filma par basketbolu – kā aizraujošu spēli, kā neizsīkstošu emociju avotu, kā aktīvu dzīvesveidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu