Kudors: Latvijai nav pārlieku jāuztraucas par Krievijas reakciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijai nevajadzētu pārlieku uztraukties par Krievijas interpretācijām saistībā ar Latvijā notiekošo, tostarp par leģionāru piemiņas pasākumiem, šādu viedokli pauda Austrumu politikas pētījumu centra izpilddirektors Andis Kudors.

Vaicāts, vai leģionāru piemiņas pasākumā aizturēto Kremļa propagandista Greiema Filipsa lietu Krievija varētu izmantot savā labā, Kudors norādīja, ka mūsdienu oficiālā Krievija jau tā var parādīt jebko tādā gaismā, kādā to tā vēlas.

«Mums nevajadzētu pārlieku uztraukties par Krievijas reakciju, jo oficiālās Krievijas reakcija par Latviju nav saistīta ar Latvijas realitāti, bet gan ar Krievijas izveidoto Latvijas tēlu, kāds noder pašai Krievijai tās iekšpolitikas mērķiem,» sacīja eksperts.

Kā ziņots, šogad salīdzinājumā ar citiem gadiem Rīgā ir samazinājusies 16.marta pasākumu dalībnieku aktivitāte, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Rīgas dome saņēmusi informāciju no Valsts policijas, kurā norādīts, ka šogad 16.marta pasākumos kopumā piedalījušies 800-900 cilvēku, kas ir mazāk nekā citus gadus.

Ja pērn pasākumos piedalījušies aptuveni 1000 dalībnieku, tad 2013.gadā to skaits bija ap 3000.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notika leģionāru atcerei veltīts dievkalpojums, gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa. Paralēli notika arī «antifašistu» pasākums. Policija pasākumu norisi vērtē kā mierīgu, tomēr ir viens aizturētais - Kremļa propagandists Greiems Filipss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu