Vasiļjevs spēlēs, Ignatjevs gaida, Sprukts saka "jā" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Pēc mediķu veiktajām pārbaudēm trešdien ir kļuvis zināms, ka Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš pēdējā pārbaudes spēlē otrdien ar Dāniju guva krūškurvja savainojumu, pasaules meistarsacīkstēs tomēr varēs palīdzēt mūsu komandai. Apšaubāma joprojām ir savainotā aizsarga Viktora Ignatjeva līdzdalība, toties ir zināms, ka valstsvienības rindas tomēr gatavs pastiprināt Jānis Sprukts.

Sprukta ierašanās Maskavā tika "norakstīta" uzreiz pēc tam, kad hokejists paziņoja, ka ģimenes apstākļu dēļ šoreiz pasaules meistarsacīkstēs nestartēs pat tajā gadījumā, ja viņa komanda piedzīvos zaudējumu "play off" turnīra pirmajā kārtā.

Kā šodien par godu pasaules meistarsacīkstēm sarīkotā preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Oļegs Znaroks, tad ar Spruktu ir panākta vienošanās, ka gadījumā, ja Ročesteras "Americans" zaudēs Amerikas hokeja līgas Kaldera kausa izcīņas pirmajā kārtā, centrālais uzbrucējs izlasei pievienosies pirms otrā posma cīņām. Patlaban "Americans" un Hamiltonas "Bulldogs" sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Pasaules meistarsacīkšu otrajam posmam katra valstsvienība papildus var pieteikt vēl divus hokejistus.

Tajā pašā laikā Znaroks arī apstiprināja, ka no dalības pasaules meistarsacīkstēs ir atteicies NHL kluba Losandželosas "Kings" uzbrucējs Raitis Ivanāns. Pēdējās nedēļas viņš nav nopietni trenējies un šobrīd gatavojas 30. aprīlī paredzētajai intervijai, lai pagarinātu uzturēšanās atļauju ASV.

Priecīgā ziņa ir tā, ka Herberts Vasiļjevs, kurš vakar spēlē ar Dāniju (5:2) jau pirmajā periodā savainoja krūškurvi, Maskavā tomēr varēs spēlēt.

"Lai atjaunotos pēc šāda savainojuma, parastam cilvēkam vajadzīga kāda nedēļa, taču hokejistam pietiks ar 2-3 dienām," skaidroja Znaroks.

Neskaidrs vēl ir jautājums par Viktora Ignatjeva pleca savainojumu. Pēdējo spriedumu ārsti izteiks tikai trešdienas vakarā, un tikai tad arī kļūs zināms galīgais Maskavas braucēju saraksts.

Pirmo spēli pasaules meistarsacīkstēs Latvija aizvadīs jau šosestdien, kad pulksten 15.15 pēc mūsu laika mērosies spēkiem ar Šveici.

Latvijas valstsvienības iespējamais sastāvs dalībai pasaules čempionātā: vārtsargi - Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis, Mārtiņš Raitums; aizsargi - Viktors Ignatjevs, Georgijs Pujacs, Guntis Galviņš, Arvīds Reķis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Agris Saviels, Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Daugaviņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Armands Bērziņš, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Macijevskis, Aleksejs Širokovs, Grigorijs Panteļejevs, Mārtiņs Karsums.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu