Straujuma: valdības pamata rīcības plāns ir izpildīts (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdības pamata rīcības plāns ir izpildīts, pašreizējās valdības pēdējā darba dienā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa teica, ka uzdevumi, kuru izpilde bija paredzēta līdz šīs valdības darba beigām, ir paveikti. Premjere norādīja, ka paveikti daudzi svarīgi darbi, kā dažus no tiem minot stingrākus jauno psihoaktīvo vielu ierobežošanas pasākumus, Profesionālās izglītības likuma pieņemšanu, zinātnisko iestāžu koncentrācijas mehānisma izstrādi un citus.

Intervijā Straujuma arī pauda viedokli par tiesas lēmumu atļaut arestēt aviokompānijas «airBaltic» un Rīgas lidostas īpašumus. Ministru prezidente jau iepriekš bija norādījusi, ka uzskata šādu lēmumu par neadekvātu. Viņa akcentēja to vēlreiz, papildus norādot, ka Satiksmes ministrija plāno vērsties Eiropas Komisijā saistībā ar šo jautājumu. «Mēs nevaram strādāt, ja mūsu lidsabiedrības līdzekļi ir iesaldēti,» sacīja Straujuma.

Tāpat premjerei tika jautāts par iespējamo balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanas. Skandālā iesaistīts arī Vienotības" deputāts Dzintars Zaķis. Premjere nevēlējās plaši komentēt šo jautājumu, vien norādīja, ka Zaķis ir pieredzējis politiķis un viņam pašam jāzina, cik daudz un ko viņš ir pārkāpis, ja ir to darījis.

Jau ziņots, ka šodien 12.Saeimas pirmajā sēdē pašreizējais Ministru kabinets ar paziņojumu informēs par savu pilnvaru nolikšanu. Valdība turpinās pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima būs izteikusi uzticību jaunajai valdībai. Jauno valdību plānots apstiprināt trešdien, 5.novembrī.

Plānots, ka «Vienotību» jaunajā valdībā varētu pārstāvēt Ministru prezidente Laimdota Straujuma, finanšu ministrs Jānis Reirs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, izglītības un zinātnes ministre pašreizējā «Iespējamās misijas» vadītāja Seile.

Zaļo un zemnieku savienību jaunajā valdībā varētu pārstāvēt zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, labklājības ministrs Uldis Augulis, ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola, kā arī Guntis Belēvičs veselības ministra amatā.

Nacionālajai apvienībai jaunajā valdībā varētu būt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, kultūras ministre Dace Melbārde, savukārt Ināra Mūrniece varētu kļūt par Saeimas priekšsēdētāju.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu