Strīķe pārcelta citā amatā, un viņas pienākums ir izmeklēt arī disciplinārlietas (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks no pagājušās piektdienas pārcēlis Jutu Strīķi KNAB Juridiskās nodaļas galvenā speciālista (jurista) amatā, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Streļčenoks 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces Strīķes disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 21.jūliju. No šī datuma Strīķe tika iecelta par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu pieņemšanas jautājumos, taču drīz vien Strīķe saslima, bet aizpagājušā nedēļā atgriezās darbā.

Strīķes prombūtnē KNAB tika veikta reorganizācija un izveidota Juridiskā nodaļa

Kad Strīķe atgriezusies darbā, viņai tika izsniegts jauns amata apraksts un rīkojums par viņas pārcelšanu Juridiskās nodaļas galvenā speciālista amatā.

Jaunais amata apraksts liecina, ka Strīķes pienākumi tagad būs sagatavot ar tiesvedību saistītus dokumentus, kā arī pārstāvēt biroja intereses tiesā, prokuratūrā un citās tiesībaizsardzības institūcijās saskaņā ar attiecīgu pilnvarojumu. Bijusī KNAB priekšnieka vietniece Strīķe un vēl vairāki bijušie KNAB darbinieki tiesājas par savu atjaunošanu amatā.

Tāpat Strīķes pienākumi būs izstrādāt biroja iekšējo tiesību aktu projektus, piedalīties normatīvo aktu un attīstības plānošanas dokumentu projektu izstrādāšanas darba grupās, iepirkumu komisijās, biroja dienesta pārbaužu un disciplinārlietu izmeklēšanas komisijās un citās komisijās. Tāpat viņas pienākumi būs analizēt normatīvos aktus, attīstības plānošanas dokumentus un konsultēt biroja darbiniekus juridiskajos jautājumos.

Strīķes uzdevums ir arī sagatavot biroja priekšnieka lēmumu projektus administratīvajās un administratīvo pārkāpumu lietās, izskatīt personu iesniegumus un sagatavot atbildes uz tiem.

Streļčenoks secinājis, ka uz citiem amatiem Strīķi nav iespējams pārcelt,

taču pārcelšana jaunajā amatā ir labvēlīgāka viņai. Ar šādām izmaiņām Strīķe tikusi arī pie aptuveni 200 eiro lielāka atalgojuma nekā iepriekšējā amatā.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka 3.septembra rīkojums paredzēja likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, Korupcijas novēršanas nodaļu, Darbības nodrošinājuma nodaļu ar amata vietām un Finanšu nodaļas galvenā speciālista amata vietu.

Rīkojums paredz KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu, sekretariātu un Darbības nodrošinājuma nodaļu. Rīkojums paredzēja KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas novēršanas jautājumos tiešā pakļautībā izveidot Politikas plānošanas nodaļu.

Lai reorganizāciju nostiprinātu juridiski, Streļčenoks uzdeva sagatavot uzteikumus Juridiskās un personālvadības nodaļas, Korupcijas novēršanas nodaļas, Darbības nodrošinājuma nodaļas amatpersonām un darbiniekiem, piedāvājot amata vietu jaunizveidotajās nodaļās.

Vairāk nekā

30 KNAB darbinieki saņēma uzteikumu un viņiem tika piedāvāti līdzvērtīgi amati

jaunveidojamās nodaļās. Izņēmums gan bija Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, jo viņai piedāvāja ieņemt zemāku vietu. Kurpniece pēc šādas reorganizācijas nolēma biroju pamest.

Uzteikumu saņēmušajiem KNAB darbiniekiem bija jāizlemj, vai palikt KNAB, vai arī turpināt karjeru citā darbavietā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu