Biedrība «Antinacistiskā komiteja» sapulcē izmanto skaņu pastiprinošas ierīces

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Biedrība «Antinacistiskā komiteja» trešdien Bastejkalnā uzstādījusi skaņu pastiprinošas ierīces un mikrofonā nolasa kara laikā bojāgājušo vārdus, novēroja aģentūra BNS.

Sapulcē pašlaik pulcējušies vairāki desmiti cilvēku ar plakātiem, kuros vēstīts «Vairs nekādu toleranci nacismam», protestējot pret leģionāru piemiņas pasākumiem.

Rīgas domē norādīja, ka skaņu pastiprinošās ierīces nav atļauts lietot laikā no plkst.11 līdz 13,

kad pie Brīvības pieminekļa plānots «Daugavas vanagu» gājiens, kas sāksies pēc dievkalpojuma baznīcā no Vecrīgas.

Biedrības aktīvists Josifs Korens uzrunāja sapulces dalībniekus angliski un krieviski, pateicoties arī vācu organizāciju pārstāvjiem par ierašanos. Šos cilvēkus viņš labprāt būtu redzējis svētku brīdī, bet «šodien mūsu pilsētā svētku nav». Viņš aicināja cilvēkus piedalīties kara laikā cietušo un bojāgājušo vārdu nolasīšanā.

Jau ziņots, ka, konsultējoties ar policiju, Rīgas dome iepriekš saskaņoja trīs pasākumus un to norises vietas.

«Daugavas Vanagi Latvijā» Limbažu nodaļa no plkst.11 līdz plkst.13 rīkos gājienu maršrutā Jāņa baznīca - Brīvības piemineklis. Pie pieminekļa būs izvietotas barjeras. Gājiena dalībnieku skaits varētu būt ap simtu.

No plkst.7 līdz plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu rīko biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Šim pasākumam būs ierādīta vieta pieminekļa laukuma malā. Pasākuma mērķis ir skaidrot par 1944.gada 16.martā noritējošām latviešu leģionāru kaujām, kā arī skaidrot leģiona Otrā pasaules kara vēsturi. Pieteicēji norādījuši, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Sapulci no plkst.9 līdz plkst.15 bija pieteica biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja», lai «norādītu uz «Waffen-SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību». Pasākumu atļauts rīkot Bastejkalnā. Pieteicēji norāda, ka sepulcē piedalīsies 100 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu