The Divine Comedy «Victory For The Comic Muse»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«The Divine Comedy» prāts un jūtīgums Nīls Henons (Neil Hannon) izkopis savu dziesmu autora talantu līdz pilnībai.

The Divine Comedy «Victory For The Comic Muse»

(Parlophone)

10/12

Kopš 2004. gada atturīgā un aristokrātiskā ieraksta (Henona spalvai pieder satriecošais «Home»), sadarbība ar Air Serža Geinsbūra meitas Šarlotes Geinsbūras (Charlotte Gainsbourg) albuma tapšanā, seriāla «The IT Crowd» muzikālā tēma u.c.

2005. gada septembrī Henons piepeši apjautis, ka neapzināti ir sakrājis 30 jaunas dziesmas. Kā stāsta pats dziedātājs, viņš vienmēr ir paralēli rakstījis mūziku citu cilvēku vajadzībām un secinājis, ka jādodas studijā un «jānogrūž no pleciem» šī nasta. Henons atzīst, ka jaunais ieraksts tapis diezgan spontāni un tas nav viņam īpaši raksturīgi.

Henons kopā ar 28 mūziķiem ieslēdzies Londonas RAK studijā un divu nedēļu laikā iemūžinājis 18 jaunas dziesmas, kas materializējušās jaunajā platē «Victory For The Comic Muse». Albuma nosaukums aizgūts no britu novelista Edvarda Morgana Fostera (Edward Morgan Forster) darba «Istaba ar logu» dialoga. Nosaukums ir arī zināma atsauce uz pašu grupas «The Divine Comedy» daiļradi, proti, Henona pirmā plate 1990. gadā saucās «Fanfare For The Comic Muse» - toreiz Henons un kolēģi bija pamatīgi ietekmējušies no R.E.M., nēsāja ādas jakas un bija tālu no šodienas aristokrātiskā orķestrālā pop skanējuma.

Tikai ar 1993. gada plati «Liberation» Henons kļuva par kaismīgu Čehova, Ficdžeralda u.c. rakstnieku citātu un atsauču meistaru. Muzikāli grupa tuvinājās spokainajam Skota Volkera 60. gadu antisinatriskajam tēlam, protams, 90. gadu vidū «The Divine Comedy», tāpat kā Pulp, tika ievilkti britpopa virpulī, taču gan Džārviss Kokers, gan Nīls Henons to veiksmīgi pārdzīvojuši un vēl šodien ir vieni no izcilākajiem britu mūzikas dziesmu autoriem.

Edvards Morgans Fosters (Edward Morgan Forster)

Jaunais disks iesākas ar potenciālu singlu «To Die A Virgin», kura ievadā izmantots dialoga sempls no 1992. gada televīzijas seriāla «The Camomile Lawn», kas tapis pēc rakstnieces Merijas Veslijas darba motīviem. Muzikāli diezgan spocīgs postbritpops ar konstantu klavieru ritmu un psihedēlisku saksofona solo fonā. «Mother Dear» varētu būt kāds kantrī ieraksts, tā pamatā bandžo un klavieres. Ar aktuālo singlu «Diva Lady» Henons turpina ar divām pirmajām dziesmām uzņemto tempu, kontekstā ar žurnālu izgriezumu stilā ieturēto video, šis noteikti ir viens no «The Divine Comedy» labākajiem veikumiem. «A Lady of a Certain Age» ir liriska atkāpe Skota Volkera garā, kaut patiesībā Henons jau ir izkopis pats savu unikālo skanējumu. Diskā dzirdama arī 80. gadu grupas «The Associates» dziesmas «Party Fears Two» jaunklāta versija.

Izdošanas datums 19.06.2006.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu