Lūsis iestudē «Baismīgās mājsaimnieces»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Daugavpils teātrī 8.novembrī pirmizrādi piedzīvos kriminālkomēdija krievu valodā «Baismīgās mājsaimnieces», režisors Ivars Lūsis. Izrādes pamatā ir dramaturga un scenārista Aleksandra Korovkina luga «Tantes».

Daugavpils teātra apmeklētājiem jau labi zināms ir Aleksandra Korovkina darbs «Biznesa klases palāta», un arī šoreiz, iestudējumā «Baismīgās mājsaimnieces», netrūks krietnas devas humora. Lai gan režisors Ivars Lūsis iepriekšējās sezonās Daugavpils teātrī jau ir iestudējis vairākas komēdijas gan krievu, gan latviešu valodā, tomēr atzīst, ka tas nebūt nav vieglākais žanrs. Jauniestudējumu var definēt kā komēdiju ar detektīva elementiem. «Tā būs jautra un dzirkstoša izrāde par to, ka viss dzīvē ir relatīvs,» stāsta režisors. «Ieskicējot sižetu, varu tikai teikt, ka

iestudējumā redzēsim to, kā maza pelīte var kājām gaisā apgriezt piecu cilvēku likteņus.»

Jāpiebilst, ka izrādes aktieru ansambli veido ne vien Daugavpils teātra komēdiju meistari - aktieri Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs un citi, bet arī jaunie censoņi, kuri savu talantu tagad pilnveido jauniedibinātajā studiju kursā «Teātra aktieris», kuru organizē Daugavpils teātris sadarbībā ar Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu «Saules skola».

Māja, īpašumtiesības, divas kolorītas mājsaimnieces, humors, pārpratumi, nekrietni grauzēji, kriminālnoziegums.

Tas ir amizants stāsts par divām mājsaimniecēm, kuras dažādu sakritību dēļ iekuļas visnotaļ negaidītās un neērtās situācijās. Henrietas un Rozālijas mājā viesosies savdabīgi un humoristiski personāži, izvērtīsies varena, bet uzjautrinoša cīņa ar laimes tīkotājiem. Un kā galu galā abām mājsaimniecēm izdosies izlocīties no neierastajiem apstākļiem, vai tiešām viņas gaidīs tiesu darbi?

Režisors Ivars Lūsis, scenogrāfs Egils Viļumovs, kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs.

Lomās - Miroslavs Blakunovs, Aleksandrs Komarovs, Irina Kešiševa, Žanna Lubgāne, Milena Rožanska, Mihails Samodahovs, Viktors Jancevičs.

Pirmizrāde - 8.novembrī.

Tuvākā izrāde - 11.novembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu