Sanktpēterburgā demontēts Stīva Džobsa piemineklis (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sanktpēterburgā demontēts piemineklis par godu iepriekšējam «Apple» vadītājam Stīvam Džobsam sakarā ar pašreizējā «Apple» vadītāja Tima Kuka paziņojumu par savu netradicionālo seksuālo orientāciju, vēsta radiostacija «Business FM», atsaucoties uz holdinga «Rietumeiropas finanšu savienība» (ZEFS) preses dienestu.

Instalācija milzīga izmēra viedtālruņa «iPhone 4» formā tika uzstādīta Valsts informācijas tehnoloģiju izpētes universitātes pagalmā. Tam bija skārienjutīgs ekrāns un tajā varēja izlasīt Džobsa biogrāfiju vai noskatīties viņa uzstāšanos videoierakstus. «iPhone 4» bija pēdējā «Apple» ierīce, kuras izstrādāšanā piedalījās Džobs.

Holdinga ziņojumā norādīts, ka piemineklis novākts saskaņā ar likumu, kas aizliedz homoseksuālisma propagandu nepilngadīgo vidū. Holdinga vadītājs Maksims Dolgopolovs apstiprināja, ka pēc Tima Kuka atzīšanās piemineklim parādījusies «divējāda doma, kas apdraud Krievijas kultūru», un nosauca to par «publisku sodomijas propagandu».

Savukārt Sanktpēterburgas Likumdevēju sapulces deputāts Vitālijs Milonovs pieprasījis aizliegumu Kukam iebraukt Krievijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu