The Chemical Brothers uzstāsies Rīgā ar grandiozu koncertšovu (54)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Visu laiku slavenākā elektroniskās deju mūzikas supergrupa The Chemical Brothers 7. jūlijā uzstāsies Rīgā ar grandiozu koncertšovu, TVNET pavēstīja "Propeller Productions" pārstāve Liene Treimane.

2008. gada 7. jūlijā Rīga piedzīvos līdz šim grandiozāko elektroniskās deju mūzikas koncertšovu reģiona vēsturē. Skonto Olimpiskajā hallē uzstāsies visu laiku slavenākā un ietekmīgākā elektroniskās mūzikas apvienība The Chemical Brothers sava pēdējā studijas albuma "We Are The Night" turnejas ietvaros.

Šis notikums ir zīmīgs no vēl vismaz diviem aspektiem - koncerts Rīgā būs vienīgais Baltijas un Skandināvijas reģionā un viens no tikai diviem grupas šoviem Austrumeiropā.

Pirmo The Chemical Brothers nospēlēs dienu iepriekš Heineken festivālā Polijā, uz kuru dosies uzreiz pēc leģendārā Roskildes festivāla Dānijā.

Ikviens, kuram bijusi tā laime redzēt The Chemical Brothers pilnu koncertšovu kādā no pasaules arēnām un festivāliem vai kaut tikai mazu fragmentu "YouTube" videoarhīvā, varēs nešaubīgi apliecināt, ka tik konceptuālu un grandiozu vizuālo un skaņas tehnoloģiju saplūsmes katarsi un enerģijas izvirdumu, kādu piedāvā izbaudīt mūsdienu elektronikas absolūtie līderi The Chemical Brothers, nav iespējams salīdzināt ne ar ko līdz tam piedzīvotu.

The Chemical Brothers Rīgā ieradīsies ar lidmašīnu, kurā atradīsies vairākas tonnas 21. gadsimta augstāko gaismas, skaņas un attēla projekciju tehnoloģiju sasniegumu, kas palīdzēs Tomam Roulandam (Tom Rowlands) un Edam Simonsam (Ed Simons) dāvāt Latvijas publikai un viesiem no Igaunijas un Lietuvas līdz šim neredzētu un vārdos neaprakstāmu vienas nakts brīnumu.

The Chemical Brothers vārds elektroniskās mūzikas vēsturē aizsācies "big beat" žanra dēļ - tā paša, kas deviņdesmitajos gados pāršalca Lielbritānijas klubu un reivu kultūru, sev līdzi aizraujot arī The Prodigy un Fatboy Slim, bet atšķirībā no diviem pieminētajiem līdzgaitniekiem jau kopš pirmā albuma izdošanas Toma Roulanda un Eda Simonsa duets cunami līdzīgu viļņu veidā pārņēmis pasauli savas mūzikas varā - kopš pirmā "Exit Planet Dust" (1995) līdz absolūtai deju grīdu revolūcijai ar "Block Rockin'' Beats" un "Setting Sun" (samērā ironisks šķiet fakts, ka par šo singlu saņemta Grammy balva nominācijā "Best Rock Instrumental Performance"!) no nu jau par klasiku kļuvušā "Dig Your Own Hole", nojaucot elektroniskās mūzikas robežas un turpinot invāziju visās popmūzikas frontēs.

1999. gadā The Chemical Brothers atgriežas ar joprojām tik bieži dīdžeju un radiostaciju spēlēto "Hey Boy, Hey Girl" un albumu "Surrender", pēc tam jau atkal pārsteidzot planētu ar tādiem leģendāriem grāvējiem kā "It Began in Afrika" un "Star Guitar" albumā "Come With Us", iekļūstot lielāko popzvaigžņu visaugstākajā līgā, tik vien kā nepiespiesti un organiski turpinot pirms vairāk nekā desmit gadiem aizsākto - regulāri laiku pa laikam dāvāt pasaulei kādu neaizmirstamu deju mūzikas paraugu, lai visa pasaule par to turpinātu sajūsmināties līdz nākamā The Chems grāvēja izdošanai.

2005. gadā albums "Push the Button" un īpaši singls "Galvanize" kārtējo reizi padarīja abus britus par pārējiem neaizsniedzamām popmūzikas ikonām uz deju grīdas, visapkārt tai un tālu ārpus tās, pie viena atnesot viņiem par paveikto arī Grammy balvas 2006.gadā.

Visbeidzot pagājušajā gadā iznākušais albums "We Are The Night" ir vien progresija arvien augstākā līmenī - kurā līgā šobrīd atrodas abi elektronikas ģēniji, grūti noteikt! Taču izdzirdot kaut vai singlu "Do It Again", jau atkal šķiet, ka nu ir pienācis The Chemical Brothers jau vairāk nekā desmit gadus ģenerētā cunami devītais vilnis... lai gan - vai tā mums nav šķitis ik reizi, kad radioaparātos kārtējo reizi izdzirdam vārdus: "Jaunums! The Chemical Brothers..."

Līdztekus radioaparātu, automašīnu stereoiekārtu, deju grīdu un mūzikas topu pastāvīgiem iekarojumiem, The Chemical Brothers izsenis pazīstami ar vienu no kvalitatīvakajiem un iespaidīgākajiem koncertšoviem uz planētas, piepildot arēnas un stadionus visā pasaulē, nu jau ar četrām Grammy balvām kontā, savas nebeidzamās slavas kārtējā virsotnē beidzot gatavojas aplaimot arī Rīgu.

Informācija par biļešu iepriekšpārdošanas sākumu uz The Chemical Brothers koncertu Rīgā tiks izziņota tuvākajā laikā.

Resursi internetā:

www.thechemicalbrothers.com www.myspace.com/thechemicalbrothers

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu