ASV priekšvēlēšanās savas līderpozīcijas nostiprina Klintone un Tramps

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV otrdien piecos štatos notikušajās demokrātu un republikāņu priekšvēlēšanās savas līderpozīcijas nostiprināja Demokrātu partijas vadošā kandidāte Hilarija Klintone un Republikāņu partijas vadošais prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps.

Demokrātu un republikāņu priekšvēlēšanas notika Floridā, Ilinoisā, Misūri, Ziemeļkarolīnā un Ohaio, bet republikāņi balsoja arī Ziemeļmarianas salās. Šī otrdiena ASV medijos jau nodēvēta par «Lielo otrdienu 2», jo tā ir pēdējā lielā priekšvēlēšanu diena pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Klintone guva uzvaru vismaz četros štatos – Floridā, Ilinoisā, Ohaio un Ziemeļkarolīnā. Tramps uzvarēja vismaz trijos štatos – Floridā, Ilinoisā un Ziemeļkarolīnā, bet Ohaio viņu sakāva šā štata gubernators Džons Keisiks. Priekšvēlēšanu rezultāti Misūri štatā vēl nav zināmi.

Republikāņu senators no Floridas Marko Rubio pēc sakāves šajā štatā otrdien paziņoja par izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas.

Keisika uzvara Ohaio var būt pēdējā iespēja piebremzēt Trampa gājienu pretī republikāņu nominācijai prezidenta vēlēšanās, jo Trampam pēc sakāves Ohaio var rasties grūtības nodrošināt nepieciešamās 1237 delegātu balsis Republikāņu partijas nacionālajā konventā, kas norisināsies jūlijā Klīvlendā un kur tiks balsots par republikāņu kandidāta izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām.

Priekšvēlēšanās republikāņu un demokrātu kandidāti cīnās par delegātiem jeb cilvēkiem, kuri pārstāvēs viņus balsojumā par nomināciju demokrātu un republikāņu partiju nacionālajos konventos, kas norisināsies jūlijā.

Ohaio, Floridai un Ilinoisai ir vislielākais svars otrdienas priekšvēlēšanu raundā, jo šie štati dod lielāko skaitu nacionālo konventu delegātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu