Ekvadoras armijas lidmašīnas katastrofā 22 bojāgājušie, izdzīvojušo nav

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ekvadorā otrdien Amazones lietusmežā nogāzās šīs valsts armijas lidmašīna ar 22 cilvēkiem, kas visi gājuši bojā, paziņoja Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea.

«Izdzīvojušo nav. Tā ir traģēdija,» Korrea ierakstīja mikroblogu vietnē «Twitter» dažas minūtes pēc tam, kad viņš tur bija paziņojis par šo katastrofu.

Prezidents informēja, ka lidmašīnā atradās 19 desantnieki, divi piloti un viens mehāniķis.

Lidmašīna nogāzās Pastasas provincē valsts austrumos pie Peru robežas.

Aizsardzības ministrs Rikardo Patino paziņoja, ka viņš dodas uz notikuma vietu.

«Ģenerālis Luiss Kastro personīgi vada operāciju [mirstīgo atlieku atrašanai]. Visi ir sāpināti par mūsu kritušo brāļu zaudējumu,» vietnē «Twitter» rakstīja Patino.

Armija paziņoja, ka lidmašīna veda karavīrus uz izpletņlēkšanas mācībām.

«Lidmašīna ir pilnīgi iznīcināta, un tās spārni ir izkliedēti pa rajonu,» pavēstīja Pastasas aviācijas skolas audzēknis Hese Gevara pēc ierašanās katastrofas vietā.

2015.gada martā Ekvadoras gaisa spēku skolas lidmašīna nogāzās piekrastes pilsētā Salinasā, un abi tās piloti gāja bojā.

Ekvadorā kopš 2009.gada notikušas četras armijas helikopteru katastrofas, kurās gājuši bojā trīs cilvēki. Viens no šiem helikopteriem bija prezidenta lidaparāts, kas bija nopirkts no Indijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu