Tiešraide: Pie Brīvības pieminekļa piemin Latvijas leģionārus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Pieminot Latvijas leģionārus, biedrības «Nacionālo karavīru atbalstam» pārstāvji pulcējas pie Brīvības pieminekļa laukuma operas pusē, lai «atgādinātu par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrotu Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem».

Paredzēts, ka sapulce notiks no plkst. 7 līdz 13, un iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki.

Divas stundas vēlāk, no plkst. 9 līdz 15, sapulci-piketu teritorijā pie Bastejkalna rīkos biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja».

Foto: TVNET

Tikmēr no plkst. 11 līdz 13 gājienu maršrutā Jāņa baznīca-Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības piemineklis pieteikusi biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Kā ziņots, arī šogad Rīgā 16.martā pie Brīvības pieminekļa, Lestenes brāļu kapos un citviet Latvijā notiks Otrā pasaules kara latviešu leģiona piemiņas pasākumi, kas ierasti izraisa plašu rezonansi, jo pulcē arī pretēja viedokļu paudējus, tā dēvētos «antifašistus». Tāpat kā citus gadus, arī šoreiz Brīvības pieminekli piemiņas pasākumu laikā drošības nolūkā apjozīs policijas barjeras.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu