Lužkovs: Medvedevs atjaunojis Staļina represiju gaisotni (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs sekmē Staļina laikus atgādinošās represiju gaisotnes un cenzūras veidošanos, uzskata no amata atstādinātais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs.

Šos pārmetumus Lužkovs paudis svētdien prezidentam nosūtītā vēstulē, kas trešdien publicēta liberālā žurnāla "The New Times" tīmekļa vietnē.

"Mūsu valstī bailes par sava viedokļa paušanu pastāvējušas kopš 1937.gada," vēstulē raksta Lužkovs, atgādinot par Staļina masu represiju kulminācijas gadu.

"Ja mūsu vadība vienkārši atbalsta šīs bailes ar saviem paziņojumiem, tad ir viegli nokļūt situācijā, kad valstī ir tikai viens līderis, kura vārdi iekalti granītā un tiem ir jāseko bez ierunām," norādīja eksmērs.

"Kā gan tas saskan ar jūsu aicinājumiem "attīstīt demokrātiju"?"

Medvedevam vaicāja Lužkovs.

Kremļa preses sekretāre Natālija Timakova atzina, ka Medvedevs par vēstuli zinājis, tomēr tās saturs nav ietekmējis lēmumu par mēra atstādināšanu.

"Tās saturs neietekmēja notikumu attīstību vienā vai otrā virzienā," sacīja Timakova, kas pavada prezidentu viņa vizītē Tālajos Austrumos.

Krievijas prezidents Medvedevs otrdien parakstīja dekrētu par Maskavas mēra Lužkova atbrīvošanu no amata. Lužkovs atcelts no amata, jo "zaudējis Krievijas prezidenta uzticību", teikts dekrētā, kas publicēts Kremļa interneta vietnē.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu