Iekšlietu ministrs 16.marta priekšvakarā liedz ieceļošanu Latvijā vairākām personām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, pamatojoties uz iespējamiem drošības riskiem, 16.marta priekšvakarā liedzis Latvijā ierasties Vācijas politiskajiem aktīvistiem, kuri trešdien vēlējušies Latvijā piedalīties protesta akcijās pret leģionāru gājienu.

«Līdzīgi kā iepriekšējos gados, saskaņā ar Imigrācijas likumu un pamatojoties uz drošības iestāžu atzinumu, iekšlietu ministrs ir iekļāvis personas to ārzemnieku sarakstā, kuriem ieceļošana Latvijas Republikā aizliegta, jo tās rada drošības riskus,» sacīja Iekšlietu ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Daiga Holma.

Kustības «Par neatkarīgu Latviju» ģenerālsekretārs Jānis Kuzins informēja, ka tā dēvētajā «Melnajā sarakstā» esot iekļauti partijas «Die Linke» politiķi, kuriem nav izdevies atlidot uz Latviju, lai piedalītos protesta akcijā 16.martā.

Viņš sacīja, ka personas aizturētas Hamburgas lidostā, kur viņiem paziņots par iekļaušanu Latvijas melnajā sarakstā. Kustība Latvijas varas iestāžu lēmumu nosodījusi.

Tomēr Latvijas vēstniecības Vācijā sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Adijāns norādīja, ka

melnajā sarakstā iekļautās personas nav Vācijas partijas «Die Linke» politiķi, bet gan kādas antifašistu organizācijas aktīvisti.

Arī partija «Die Linke» savā interneta vietnē norāda, ka

ieceļošana liegta sešiem kādas antifašistu organizācijas pārstāvjiem.

Partija arī norāda, ka personas vēlējušās trešdien Latvijā piedalīties protesta akcijās pret leģionāru gājienu.

Jau ziņots, ka Rīgā 16.martā notiks vairāki pasākumi - «Daugavas Vanagi Latvijā» Limbažu nodaļa no plkst.11 līdz plkst.13 rīko gājienu maršrutā Jāņa baznīca - Brīvības piemineklis. Gājiena laikā pie Brīvības pieminekļa tiks izvietots nožogojums. No plkst.7 līdz plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa pasākumu iecerējusi rīkot biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Šim pasākumam būs ierādīta vieta pieminekļa laukuma malā. Sapulci no plkst.9 līdz plkst.15 bija pieteikusi biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja», lai norādītu uz «Waffen-SS» noziegumu attaisnošanas bīstamību, pauž rīkotāji. Pasākumu atļauts rīkot Bastejkalnā.

Savukārt juriste un sabiedriskā aktīviste Ieva Brante Rīgas domē pieteikusi piketus pie Vācijas un Krievijas vēstniecībām. Pikets pie Krievijas vēstniecības pieteikts no plkst.9 līdz 9.30. Brante norāda, ka tas tiek rīkots, lai atgādinātu Krievijai par noziegumiem, ko tā veikusi pret Latviju Otrā pasaules kara laikā. Pikets pie Vācijas vēstniecības Rīgā notiks pēc tam - no plkst.9.30 līdz 10, lai Vācijai atgādinātu par noziegumiem, ko tā veikusi pret Latviju Otrā pasaules kara laikā, liecina saņemtais pieteikums.

Drošības policija (DP) iepriekš aģentūrai BNS norādīja, ka 16.martā, pastāv potenciāls konfrontācijas risks un DP strādā pastiprinātā režīmā, lai novērstu iespējamās provokācijas. DP norāda - nevar izslēgt iespēju, ka provokācijas centīsies īstenot atsevišķas personas no ārvalstīm. Tāpēc DP strādā preventīvi pastiprinātā režīmā un nepieciešamības gadījumā izmantos visus tās rīcībā esošos tiesiskos instrumentus, lai novērstu iespējamās provokācijas saistībā ar 16.marta pasākumiem.

Pirmdien ministrs liedza Latvijā ierasties «Rossya Segodnya» juristiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu