Valsts prezidents dosies valsts vizītē uz Azerbaidžānu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 10. līdz 12. augustam notiks Valsts prezidenta Valda Zatlera un Lilitas Zatleres kundzes valsts vizīte Azerbaidžānā, TVNET informēja Prezidenta preses dienestā.

Pirmajā vizītes dienā Valsts prezidentam plānota tikšanās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, pēc kuras notiks abu valstu prezidentu un delegāciju sarunas, kā arī tiks parakstīta abu prezidentu kopīgā deklarācija un vairāki starpvaldību līgumi.

Tāpat paredzēta tikšanās ar Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāju Ogtaju Asadovu un Heidara Alijeva fonda apmeklējums, kā arī citi oficiālie pasākumi.

11.augustā Valsts prezidents tiksies ar Azerbaidžānas premjerministru Arturu Rasizadi, apmeklēs "Sangachal Oil" naftas termināli un uzstāsies ar uzrunu Azerbaidžānas-Latvijas biznesa forumā. Vizītes turpinājumā Zatlers ar kundzi dosies uz Azerbaidžānas reģiona Šeki pilsētu, kur viņi apmeklēs zīda ražošanas uzņēmumu "Sheki-Ipek", Šeki hana pili un citus kultūrvēsturiskus pieminekļus.

Vizīte Šeki pilsētā turpināsies arī 12.augustā, kad paredzēta viesošanās pilsētas Novadpētniecības muzejā un sulu ražošanas uzņēmumā "Jale". Savukārt dienas otrajā pusē, pēc atgriešanās Baku, Valsts prezidents tiksies ar Latvijas uzņēmējiem, lai pārrunātu biznesa foruma rezultātus, kā arī viesosies Latvijas vēstniecībā Azerbaidžānā, kur tiksies ar vietējās latviešu kopienas pārstāvjiem.

Kopā ar Valsts prezidentu valsts vizītē dosies ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC), Valsts prezidenta kancelejas un ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvji, kā arī 75 Latvijas uzņēmumu pārstāvji.

Valsts vizītes laikā prezidenta kundzei ir plānota arī sava programma. Pirmajā vizītes dienā pēc divpusējās tikšanās ar Azerbaidžānas prezidenta kundzi Mehribanu Alijevu, Zatlerei būs iespēja iepazīties ar Talasēmijas medicīnas centra darbu, kā arī ar Azerbaidžānas vēstures, kultūras un mākslas mantojumu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu