Policija 16.martā strādās pastiprinātā režīmā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts policija 16.martā, leģionāru piemiņas dienā, strādās saskaņā ar speciālu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu. Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava pastāstīja, ka Valsts policija sadarbībā ar citām tiesībsargājošām iestādēm izstrādājusi sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu.

Otrdien drošības pasākumos iesaistītās iestādes pārrunāja plāna detaļas. Tāpat Valsts policija sadarbībā ar Drošības policiju (DP) turpina sekot aktuālajai situācijai.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad kā taktisks drošības risinājums būs pie Brīvības pieminekļa novietotas policijas dzeltenās barjeras. Policijas galvenais uzdevums būs nodrošināt, lai pasākumā nenotiktu pretēju viedokļu paudēju fiziskas sadursmes.

Konkrētu drošības pasākumos iesaistīto policistu skaitu Pildava neminēja. Šogad tāpat kā iepriekšējos gados Brīvības pieminekļa apkārtnē būs redzami Speciālo uzdevumu bataljona vīri.

DP preses sekretāre Līga Pētersone aģentūrai LETA pastāstīja, ka DP rīcībā esošā informācija liecina, ka provokāciju risks 16.marta pasākumos ir nemainīgs jau vairākus gadus un arī šogad būtiskas izmaiņas nav gaidāmas. Kā ierasts, šajā dienā norisināsies gan Latvijas leģionāru atceres pasākumi, gan tā saucamo «antifašistu» organizētais pasākums, tāpēc pastāv potenciāls konfrontācijas risks. Lai mazinātu šo risku, Rīgas pašvaldība ir ņēmusi vērā DP rekomendācijas un fiziski nošķīrusi šos pasākumus.

DP arī šogad tāpat kā iepriekšējos gadus 16.martā strādās pastiprinātā režīmā. DP neizslēdz iespēju, ka pasākumus varētu apmeklēt radikāli tendētas personas.

Jau vēstīts, ka Rīgas domē ir pieteikti tradicionālie 16.marta - leģionāru piemiņas dienas - pasākumi.

No plkst.7 līdz 13 sapulci otrpus Brīvības pieminekļa laukumam rīkos biedrība «Nacionālo karavīru atbalstam». Iecerēts, ka tajā piedalīsies 30 cilvēki, un kā pasākuma mērķis norādīts «atgādināt par 1944.gada 16.martā noritējušajām Latviešu leģiona kaujām un skaidrot Latvijas un Latviešu leģiona Otrā pasaules kara vēsturi garāmejošiem interesentiem».

Savukārt divas stundas vēlāk, no plkst.9 līdz 15, sapulci-piketu teritorijā pie Bastejkalna rīkos biedrība «Latvijas Antinacistiskā komiteja».

Tikmēr no plkst.11 līdz 13 gājienu maršrutā Jāņa baznīca-Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības piemineklis pieteikusi biedrība «Daugavas Vanagi Latvijā Limbažu nodaļa». Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personas.

Šie pasākumi ar analoģiskiem mērķiem pašvaldībā tika pieteikti arī pērn.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu