Sagatavošanas kursi eksāmeniem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai vidusskolēniem būtu vieglāk nokārtot centralizētos eksāmenus, augstskolas piedāvā apmeklēt sagatavošanas kursus. Tiek piedāvāti gan vairāku mēnešu ilgi kursi, gan arī tādi, kas noris vien pāris dienas. Tiesa, daudzos kursos jaunieši vēl var paspēt, taču daļa jau ir noslēgusies vai jau kādu laiku notiek, tādējādi to apmeklēšana nokavēta.

Plašas kursu iespējas piedāvā Latvijas lielākā augstākās izglītības iestāde — Latvijas Universitāte (LU). Kā informēja Preses centra pārstāve Gundega Krakopa, universitāte piedāvā trīs kursu pamatblokus, kuru nolūks ir informēt par studijām LU, kā arī sīkāk iepazīstināt ar studiju saturu. Pirmie no tiem ir sagatavošanās kursi, kuri palīdz sagatavoties iestājeksāmeniem studiju programmās, kurās tādi noteikti (pamatā — tiesību zinātņu), kā arī centralizētajiem eksāmeniem. Ir iespējams izvēlēties gan astoņu, gan četru mēnešu ilgus kursus. Tiem gan jāpiesakās laikus, sākot mācības 12. klasē.

Pašreizējiem vidusskolēniem aktuālākie varētu būt desmit dienu intensīvie kursi, kas paredzēti nākamajiem juristiem. Tajos universitāte piedāvā tikai Juridiskās fakultātes testam noderīgas zināšanas. Intensīvajos kursos nodarbības notiks katru dienu un tiem jāpiesakās līdz 29. jūnijam. Savukārt jaunieši, kuri labāk vēlas nokārtot centralizētos eksāmenus, var pieteikties maksas konsultācijām. Tās iespējams saņemt matemātikā, latviešu valodā un literatūrā, kā arī angļu valodā. Latviešu valodā un literatūrā kursi sāksies 16. aprīlī, angļu valodā 18. aprīlī, matemātikā — 6. maijā. Samaksājot 49 latus par izvēlēto priekšmetu, jaunieši desmit reizes pa trīs stundām saņems konsultācijas.

Savukārt tie, kuri vēlas uzlabot vai apgūt jaunas valodas prasmes, var pieteikties kursiem Latvijas Universitātes Valodu skolā. Tajā iespējams apgūt angļu, krievu, vācu un citas valodas.

Pašreizējiem vidusskolēniem aktuāli vēl ir Rīgas Tehniskās universitātes piedāvātie kursi. Augstskolas pirmsstudiju nodaļas vadītājs Ainis Kārkliņš pastāstīja, ka universitāte aprīlī piedāvā sagatavošanas kursus matemātikā, kas ilgs divus mēnešus.

Biznesa augstskolas «Turība» Profesionālās izaugsmes centrs, kas organizē dažādus kursus, piedāvā virkni kursu gan uzņēmējdarbībā, gan valodu apguvē, gan citās sfērās. Kā norāda augstskolas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Blaune, vidusskolu absolventiem vislabāk pašlaik noderētu angļu valodas kursi, kas sāksies aprīļa vidū.

To cena ir 235 lati, taču tie lieti noderētu angļu valodas centralizētā eksāmena nokārtošanā, kas ietekmē uzņemšanas rezultātus jebkurā augstskolā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu