Bērnu kino festivāla "Berimora kino" balvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galvenā festivāla balva "Berimora Lielais spilvens" pasniegta dāņu filmai "Templiešu bruņinieku dārgumi II", bet festivāla skatītāju balva "Berimora Mazais spilvens" pasniegta somu filmai "Vilka noslēpums".

Bērnu žūrijas apbalvotā filma "Templiešu bruņinieku dārgumi II" bija 2007.gadā veidota Dānijas filma, kas stāstīja par Katrīnas un viņas draugu piedzīvojumiem, kad viņi mēģināja atšķetināt 1361.gadā atstātos pavedienus, lai atrastu noslēpumainus dārgumus un izglābtu Katrīnas tēvu, kuru nolaupījusi Tumšā brālība.

Savukārt skatītāju balvu ieguvusī 2006.gadā Somijā tapusī filma stāstīja par meiteni Sallu, kura no mātes mantojusi īpašu saikni ar dabu un dzīvniekiem.

Pērn Rīgas starptautiskā bērnu filmu festivāla "Berimora kino" galveno balvu "Berimora Lielais spilvens" ieguva šogad ar galveno balvu apbalvotās filmas "Templiešu bruņinieku dārgumi II" pirmā daļa - "Templiešu bruņinieku dārgumi".

Jau ziņots, ka 7.Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino" kinoteātrī "Rīga" bija skatāms no 22.marta līdz 30.martam. Festivāla laikā pirmizrādi piedzīvoja divas Latvijā veidotas animācijas filmas - Rozes Stiebras animācijas filma "Vai tu ko teici?" un Ēvalda Lāča animācijas filma "Jaunā suga".

Šogad festivāla programmā tika demonstrētas 11 bērnu auditorijai veltītas filmas, no kurām sešas pilnmetrāžas spēlfilmas piedalījās konkursā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu