"Sarkanbaltsarkanie": minimāls zaudējums Slovākijā (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Kārtējā pārbaudes spēlē gatavojoties pasaules meistarsacīkstēm, Latvijas hokeja valstsvienība ceturtdien izbraukumā ar minimālu rezultāta starpību atzina Slovākijas izlases pārākumu. Mūsu komandas labā vārtus guva Herberts Vasiļjevs un Aleksejs Širokovs.

Pēc pirmās trešdaļas būdami vadībā ar 2:1, visā mačā Latvijas hokejisti tomēr piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 2:3. Pēc uzvaras pirmajā pārbaudes spēlē Rīgā pār Vāciju šis bija jau trešais Latvijas valstsvienības zaudējums pēc kārtas.

Sestdien Vīnē "sarkanbaltsarkanie" aizvadīs nākamo pārbaudes spēli, kad tiksies ar Austrijas nacionālo komandu, bet 24. aprīlī Rīgā sagatavošanās posmu noslēgs ar maču pret Dānijas hokejistiem.

Spēles sākums bija kā auksta duša, jo 43. sekundē Miroslavs Hlinka iededza sarkano spuldzi aiz mūsu komandas vārtiem - 0:1. Toties turpinājums iznāca tīri tā nekas. Astotajā minūtē pēc Mārtiņa Cipuļa un Viktora Bļinova piespēlēm skaitlisko vairākumu realizēja Vasiļjevs un panāca izlīdzinājumu 1:1.

Četrarpus minūtes vēlāk viesi varēja uzgavilēt vēlreiz, jo pēc Viktora Ignatjeva un Grigorija Panteļejeva piespēlēm Latvijas izlasi vadībā izvirzīja Aleksejs Širokovs - 2:1!

Noturēt šo trauslo pārsvaru neizdevās, un šoreiz iegāza Aleksandra Semjonova un Cipuļa noraidījumi. Otrā perioda sestajā un desmitajā minūtē viena vīra pārsvaru vārtu guvumos pārvērta attiecīgi Andrejs Podkoņickijs un Mareks Urams - 2:3.

Metienu attiecība: Latvija - 29, Slovākija - 31.

Latvijas valstsvienības sastāvs: vārtsargi - Mārtiņš Raitums, Sergejs Naumovs; aizsargi - Viktors Ignatjevs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs, Agris Saviels, Oļegs Sorokins, Atvars Tribuncovs, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs; uzbrucēji - Herberts Vasiļjevs, Armands Bērziņš, Mārtiņš Cipulis, Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš, Grigorijs Panteļejevs, Aleksandrs Semjonovs, Miķelis Rēdlihs, Aleksejs Širokovs, Leonīds Tambijevs, Viktors Bļinovs, Guntis Džeriņš.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu