Ar pedāļiem darbināms riteņbraucēju kinoteātris

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr Photostream

Liverpūles kino mīļotājiem dota iespēja izmēģināt Lielbritānijā vienīgo ar riteņbraucēju kāju spēku darbināmu kinoteātri īpašā seansā visas diena garumā.

Kinoteātris audiovizuālā aprīkojuma darbināšanai izmanto elektrību, ko skatītāji saražo, minoties uz 10 speciāli aprīkotiem velosipēdiem. Uz Liverpūli to atveda mākslinieku, mūziķu, dizaineru, vides aizstāvju un inženieru apvienība "Magnificent Revolution", kas cenšas risināt fosilā kurināmā problēmu dažādos radošos veidos.

"Reiz es sēdēju uz soliņa, un man ienāca prātā, cik lieliski būtu, ja būtu automašīnu kinoteātri kā Amerikā, tikai riteņbraucējiem," atklāja apvienības "Magnificent Revolution" biedre Barbora Patkova. "Kad tu ražo elektrību un spēj to vizualizēt, šī pieredze spēj mainīt veidu, kā tu domā par enerģiju."

Skatoties īsfilmas, interaktīvā sistēma informē kinoteātra apmeklētājus, cik daudz elektrības saražots. Kad elektrības sāk pietrūkt, jo cilvēki neminas pietiekami uzcītīgi, par to signalizē LED lampiņu mirgošana un apkārtējās gaismas krāsas maiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu