Medvedevs atlaiž mēru Lužkovu (77)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs parakstījis rīkojumu par "Maskavas mēra pilnvaru pirmstermiņa pārtraukšanu", uz Kremļa preses dienestu atsaucoties, ziņo RIA Novosti.

Jurijs Lužkovs Maskavas mēra amatā aizvadījis vairāk nekā 18 gadus sava mūža.

Pēdējā laikā aktīvi cirkulēja baumas par Lužkova atstādināšanu, jo mērs it kā centies publiski sanaidot prezidentu Dmitriju Medvedevu un premjerministru Vladimiru Putinu. Iespējams, tāpēc, ka Kremlim Lužkova rīcība nešķita pieņemama, par mēra darbu sabiedriskajā telpā sāka parādīties visai kritiskas piezīmes. Nesen valsts televīzija demonstrēja dokumentālo filmu, kurā Lužkovs bija atainots visai sliktā gaismā.

Kremlis asu kritiku izteicis arī par Lužkova rīcību šā gada augustā, kad Krievijā plosījās mežu ugunsgrēki - Maskavu nomocīja ugunsgrēku izraisītas smogs, bet mērs šajā laikā atradās atvaļinājumā un valstī atgriezās ne uzreiz.

Kremlis Lužkova atlaišanu sīkāk nekomentē, vien norādot, ka Lužkovs "zaudējis prezidenta uzticību".

Par mēra vietas izpildītāju iecelts līdzšinējais Lužkova vietnieks Vladimirs Resins.

Tikmēr prezidents Dmitrijs Medvedevs jau izteicies, ka nekavēsies atlaist arī citas amatpersonas, ja tās būs "zaudējušas prezidenta uzticību".

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu