Deserts "Dirty Deal" kafejnīcā jau otro reizi! (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patiesas emocijas, sarunas un smaidi, mūzikas tuvplāni, eksperimenti un saviļņojums, akustiskas odziņas, savējie un nejauši satiktie...

Jau 28. martā plkst. 20 Andrejsalā "Dirty Deal Cafe" notiks otrais "Acoustic Dessert/spring session" koncerts. Koncerta laikā klātesošie tiks iepazīstināti arī ar Eiropā notiekošo kampaņu pret klimata izmaiņām "The Big Ask", ko Latvijā īsteno organizācija Zemes Draugi.

"Acoustic Dessert" piedāvā apmeklētājiem patiešām gardu un īpaši izmeklētu akustisku saldēdienu – gan jau plašu atzinību guvušus mūziķus, gan arī jaunos izpildītājus ar lielu potenciālu. Tā kā daļa mūziķu ikdienā nav dzirdami akustiski, šis koncerts daļēji uzskatāms viņiem par izaicinājumu, tādēļ, visticamāk, arī šoreiz sagaidāmi interesanti eksperimenti un pārsteigumi.

Pagājušoreiz desertā piedalījās Goran Gora, Martin Confused, pFerde Post un citas muzikālās apvienības. Kas jūs gaida šoreiz?

Vakaru iesildīs grupa, kas maskējusies zem necilā vārdu salikuma kaut kāda grupa. Tās dalībnieki muzicējuši un muzicē dažādās apvienībās, taču šajā koncertā sanākuši kopā, lai uzrunātu klausītājus ar eksperimentiem un skaistām melodijām.

Anete, kas ikdienā muzicē grupā "Tramplīni". Liegas melodijas un maigs vokāls. Vairāk: www.myspace.com/anetelv

Apvienību Gaujarts (izrunā - gožār) veido puiši, kuru arsenālā ir dažādi instrumenti un mūzika-mikslis gan no pasaules mūzikas, gan krievu bardu dziesmām, gan indie. Viņi prot radīt neatkārtojamu gaisotni, tāpēc droši varam teikt – tiem, kas Gaujarts mūziku vēl nav dzirdējuši, viņi, iespējams, kļūs par vakara lielo atklājumu.

Martin Confused – vienīgais mūziķis, kas uzstājās arī pirmajā "Acoustic Dessert". Pēc klusuma perioda un ierakstu sesijas Angljā viņš atkal ir gatavs piedāvāt mums vecās mīļās un arī pavisam jaunas melodijas. Vairāk: www.martinconfused.lv

Un visbeidzot – brāļi Žildes un Satellites LV. Grupa, kas komentārus neprasa. Ja nu tomēr kādam prasa, tad respektētais mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks pagājušogad nodēvējis satelītus par labāko Latvijas grupu. www.myspace.com/satelliteslv

Šoreiz "Acoustic Dessert" ne tikai piedāvās lielisku mūziku, bet arī aicinās ikvienu būt atbildīgam un rūpēties par vidi, kurā dzīvojam. Tādēļ Deserts sācis draudzību ar vides organizāciju Zemes Draugi. Koncerta laikā ikvienam būs iespēja uzzināt vairāk par jauno kampaņu pret klimata izmaiņām "The Big Ask" (latviski - Lūgums nākotnei) un kļūt par tās dalībnieku.

Zemes Draugu kampaņa pieprasa no Eiropas valstu valdībām darbos pārvērst runas par cīņu ar klimata izmaiņām, pieņemot konkrētus likumus par ikgadēju obligātu valstu rīcību klimata izmaiņu novēršanai. Pateicoties Zemes Draugu rīcībai, šādi likumi pašreiz jau pieņemšanas procesā ir Lielbritānijā, Beļgijā un Nīderlandē. Martā kopā ar grupu Radiohead un Tomu Jorku, kuri ar Zemes Draugiem ir kopā jau kopš kampaņas aizsākumiem Lielbritānijā 2005. gadā, "The Big Ask" tika atklāts 17 Eiropas valstīs, arī Latvijā. Vairāk: www.thebigask.eu.

Ieeja koncertā maksās Ls 5. Jau tuvākajā laikā sekos arī informācija, kādā veidā koncerta apmeklētāji varēs ietaupīt un maksāt mazāk, atbalstot Zemes Draugu aktivitātes!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu