Foto: Izskanējis pirmais festivāla «Porta» koncerts (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Jau četrpadsmito gadu pēc kārtas Rīgā sācies pasaules mūzikas un kino festivāls «Porta», kurš sadalīts divos koncertos – 1. un 8. novembrī. Tas tādēļ, lai ļautu apmeklētājiem iedziļināties un izbaudīt gūto pieredzi, skaidro rīkotāji. TVNET pabija pirmajā no koncertvakariem, kad uz skatuves kāpa savdabīgā Fēru salu vokāliste Eivøra, kura ar šamanisku aizrautību rībināja bungas un ne tikai daiļi dziedāja, bet izdvesa arī rūcošas, dobjas skaņas. Kā arī kvartets no Ukrainas ar neaizmirstamo skatuvisko tēlu – DakhaBrakha. Apvienības nosaukums vecajā ukraiņu valodā nozīmējot «dod un ņem». Aplūko foto.

Atgādinām, ka otrajā koncertā 8. bnovembrī būs iespējams baudīt muzikāli izsmalcināto indiešu mūzikas avatāru ansambli «Prem Joshua & Band», kas savā mūzikā sakausē tradicionālu Indijas skaņu ar elektroniskām atslodzes mūzikas dekorācijām. «Porta» iepriecinās pasaules mūzikas cienītājus arī ārpus galvaspilsētas – viens koncerts notiks Saldus mūzikas un mākslas skolā, savukārt otrs - Ogres Kultūras centrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu