Kura melodija ir Krievijas himna? (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules senākā maratona - Bostonas maratona - organizētāji pirmdien uzvarētājai krievietei Lidijai Grigorjevai par godu atskaņoja bijušo Krievijas himnu, taču pati sportiste to pat nepamanīja.

Organizatoru kļūmi pamanījuši Bostonas maratonu klātienē vērojušie krievi un citi cilvēki, kas sacensības vēroja televīzijā.

Tā ir jau otrā reize, kad apbalvošanas ceremonijā izgāžas Bostonas maratona organizētāji. 2003.gadā prestižajās sacensībās uzvarēja cita krieviete Svetlana Zaharova, un arī toreiz netika atskaņota īstā Krievijas himna.

"Tās tikai vēlreiz pierāda, ka Amerika neizprot pārējo pasauli," saka kāda krievu žurnāla darbinieks Oļegs Kotļarevskis. "Kad ierodas prezidenti, viņiem ir himna. Tas ir labi. Bet, kad uzvar sportisti, viņiem ir nepareiza himna."

Arī paši organizētāji nepamanīja, ka bija uzlikuši atskaņot melodiju, kas bija Krievijas himna līdz 2000.gadam. "Ja tā bija, tad tā bija mūsu kļūda, un mēs atvainojamies," teica Bostonas maratona organizatoru pārstāvis Džeks Flemings.

Pēc apbalvošanas Bostonas maratona uzvarētāja Grigorjeva skaidroja, ka nav pamanījusi pārpratumu, jo bijusi ļoti uztraukusies.

Pirms gada līdzīgs pārpratums notika Rīgā. 2006.gada 15.aprīlī pirms Latvijas un Krievijas hokeja izlašu pārbaudes spēles "Arēnā Rīga" netika atskaņota Krievijas himna, bet gan Mihaila Gļinkas "Patriotiskā dziesma".

"Patriotiskā dziesma" bija Krievijas himna līdz 2000.gadam. 2000.gada 8.decembrī Krievijas Valsts dome balsoja par prezidenta Vladimira Putina iesniegto likumprojektu - atjaunot kā Krievijas valsts himnu bijušo Padomju Savienības Staļina laikā sacerēto himnu, kurai 2001.gada martā tikai mainīts teksts.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu