Augustā Dzintaros "Summertime - aicina Inese Galante"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

7.augustā Dzintaros sāksies 5.starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime - aicina Inese Galante".

Šodien viesnīcā "Metropole" notikušajā preses konferencē Galante teica, ka viņa mēģinās darīt visu, lai festivāla koncertos klausītāji aizmirstu par ekonomisko krīzi un "aizlidotu uz tālām zemēm, paceltos debesīs".

Savukārt Hermaņa Brauna fonda direktore Inna Davidova pauda gandarījumu, ka festivālā notiks seši koncerti un būs pārstāvēta gan simfoniskā mūzika, gan opera un kamermūzika, kā arī etnomūzika un džezs.

Kā LETA jau ziņoja, tradicionālais festivāls "Summertime - aicina Inese Galante" notiks Jūrmalā no 7.augusta līdz 12.augustam. Festivāla ieskaņas koncerts notiks 7.augustā plkst.19 Dubultu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Tas būs garīgās mūzikas koncerts, kurā piedalīsies Inese Galante (soprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Ramons Jaffē (čells) un citi mākslinieki.

Festivāla atklāšanas koncerts "Vivat opera!" notiks 9.augustā plkst.18 Dzintaru koncertzālē. Koncertā piedalīsies Inese Galante (soprāns), Jeļena Goršunova (soprāns, Krievija), Irina Dolženko (mecosoprāns, Krievija), Peters Bergers (tenors, Slovākija), Egils Siliņš (bass), vokālā grupa "Cosmos" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Eri Klass (Igaunija). Koncerta programmā būs mūzika no operām - ārijas, dueti, ansambļi, simfoniskie fragmenti.

Festivāls "Summertime" nav iedomājams bez Lielā teātra primadonnas un apbrīnojamās dziedātājas Irinas Dolženko piedalīšanās. Latvijā ir daudz viņas pielūdzēju, kuriem tīk mākslinieces neparasti skaistā, tembrāli bagātā, samtainā balss. Dziedātājas interpretācijām piemīt kaismīga aizrautība un nevainojama gaume.

10.augustā plkst.18 Dzintaru Mazajā koncertzālē būs koncerts "Ceļojums uz Itāliju", kurā piedalīsies Inese Galante (soprāns), Irina Dolženko (mecosoprāns), Sergejs Jēgers (kontrtenors), Anatolijs Safiuļins (bass), Ramons Jaffē (čells), Inna Davidova (klavieres). Programmā skanēs Doniceti, Bellīni, Rosīni, Respīgi un Tosti mūzika.

Šajā dienā plkst.20.30 Dzintaru koncertzālē muzicēs bundzinieku ansamblis "Taiko drummers" no Japānas. "Taiko" - tas ir mistisks instruments ar gandrīz 2000 gadu ilgu vēsturi. Šajās bungās iemiesojusies dievišķā un vienreizējā balss, kas skanējusi imperatoru pilīs, tempļos, teātros, pļaujas un kara laukos. Bungu korpusam allaž izvēlas vislielākos kokus, bet membrānas īpašā veidā tiek izgatavotas no govju ādām.

Festivālā piedalīsies taiko grupa, kuru dibinājis un vada Džodži Hirota - viens no vislieliskākajiem japāņu mūziķiem - bungu virtuozs, flautists, komponists un dziedonis. Šobrīd Hirota dzīvo Anglijā un tiek uzskatīts par Pītera Geibriela galma mūziķi.

11.augustā plkst.20 Dzintaru koncertzālē muzicēs mūziķi no Argentīnas - Huans Karloss Kaseress (klavieres un vokāls), Karloss Buskini (bass un kontrabass), Marselo Rusiļjo (sitaminstrumenti) un Davide Pečeto (bandoneons).

Kopā ar ansambli "Tango Negro" klausītāji varēs aizceļot uz tango pirmavotiem. Spožajā, kaislību pilnajā uzvedumā skatītājus saviļņos tādas dejas kā milonga, habanera, kandombe un pacilās īpašais afrikāņu un eiropiešu mūzikas ritmu sakausējums. Huana Karlosa Kaseresa jutekliski piesmakusī un nostalģijas pilnā balss dziedās par Buenosairesas ikdienu, par dzīvi trimdā, par dvēseles rētām. Kaseresa priekšnesumā atsedzas šīs mūzikas vēsturiskās saknes, tiek uzburta sociāli politiskās realitātes dzīvā gaisotne un atklājas tango autentiskā - melnā krāsa.

Festivāla noslēguma Galā koncerts izskanēs 12.augustā plkst.19 Dzintaru koncertzālē. Tajā piedalīsies Inese Galante, Irina Dolženko, Aleksandrs Antoņenko, Intars Busulis, Elīna Bukša, Ramons Jaffē, īpašie viesi no Norvēģijas "The Brazz Brothers", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Aleksandrs Viļumanis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu