Notiks konkursa "Jaunais vilnis" noslēguma apbalvošanas ceremonija (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, ar apbalvošanas ceremoniju un krievu estrādes zvaigžņu koncertu noslēgsies 8. starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis".

Kā jau tika ziņots, šogad konkursā piedalījās 16 dalībnieki no 12 dažādām valstīm - Baltkrievijas, Gruzijas, Indonēzijas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Polijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas, Francijas un Latvijas, kuru pārstāvēja Aisha (Aija Andrejeva).

Pēc trijām konkursa dienām, iegūstot vienādu žūrijas vērtējumu, pirmo un otro vietu dala Sondoro Sandi (Indonēzija) un Džamala (Ukraina). Trešajā vietā ierindojies Antello Karoza (Itālija), bet ceturtajā Marks Jusims (Krievija)

Latviju pārstāvošā Aisha un Lika (Gruzija) ar iegūtajiem 334 punktiem dala piekto un sesto vietu.

Septīto un astoto vietu ar iegūtajiem dala duets "Para Normaļnih" (Krievija) un Mila Nitiča (Ukraina). Devītajā vietā - Anna Mališeva (Krievija), bet Makss Lorenss (Baltkrievija) ieguva 10.vietu.

Vladislavs Ļevickis (Ukraina) ierindojās 11.vietā, grupa "3Nity" (Francija) - 12.vietā, Sāra Šmieli (Polija) - 13.vietā, Nurjans Kermenbaievs (Kazahstāna) - 14.vietā, Ville Lāksonens (Somija) - 15.vietā, bet Gū Lija (Ķīna) -16.vietā.

Konkursantus vērtēja žūrija: Igors Krutojs, Raimonds Pauls, Igors Nikolajevs, Laima Vaikule, Valērija, Leonīds Agutins, Konstantīns Meladze, Valdimirs Presņakovs, Maks Fadejevs, Valērijs Meladze un Nikolajs Baskovs.

Konkursa "Jaunais vilnis 2009" balvu fonds ir 100 000 eiro. Pirmās vietas ieguvējs saņems 50 000 eiro, otrās vietas ieguvējs - 30 000 eiro, bet trešās vietas ieguvējs saņems 20 000 eiro.

Konkursa noslēguma koncerta īpašie viesi būs Liza Stensfīlda un Dmitrijs Hvorostovskis.

Vakara vadītāju lomās iejutīsies Sergejs Lazarevs, Ļera, Ksenija Sobčaka, Andrejs Černišovs un citi.

"Jaunā viļņa" norisei līdzi var sekot televīzijas kanālos LNT un "TV5".

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu